Cremet bechamelsauce

Cremet vegansk bechamelsauce – OPDATERET!

Denne veganske bechamelsauce er fyldig, cremet og propfyldt med smag – præcis som vi kender den fra de klassiske middelhavsretter. Nem og hurtig at lave, baseret næsten 100% på wholefoods og tilmeld helt soya- og glutenfri, så hele den pukkelryggede familie kan spise med!

Brug den fx i min opskrift på vegansk græsk moussaka eller sammen med min ultimative “kødsovs” næste gang, du laver lasagne.

God fornøjelse og velbekomme.

Opskrift på cremet og "ostet" vegansk bechamelsauce
Bechamelsauce
4.5 fra 2 stemmer
Opskrift på cremet og "ostet" vegansk bechamelsauce
Udskriv
Cremet bechamelsauce
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Tid i alt
15 min

Opskrift på en lækker og cremet middelhavs-inspireret bechamelsauce. Perfekt i lasagnen, moussakaen eller noget helt tredje !

Antal: 1 portion (ca. 500 ml)
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk, Italiensk
Keyword: Kokosmælk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 1 dåse kokosmælk (light eller fuldfed)
  • 1 mellemstor kartoffel*
  • 1 lille gulerod (kan udelades, tilføjer gullig farve)
  • 1 lille løg
  • 1 stor tsk. maizena / majsstivelse
  • 2 laurbærblade (tørrede)
  • ½ muskatnød (revet)
  • ½ bouillonterning (eller ½ tsk salt)
  • 1 knsp. sort peber
Fremgangsmåde
  1. Ryst dåsen med kokosmælk grundigt. Hæld 1/4 af indholdet i en lille skål og resten i en kasserolle. Skær kartoffel, gulerod og løg i små tern og tilsæt gryden sammen med laurbærblade, muskatnød, bouillon og peber.

  2. Bring gryden i kog, skru ned for blusset og lad småsimre under låg 10-15 minutter, indtil kartoflerne er helt møre.

  3. Fjern laurbærblade og blend grydens indhold med en stavblender, til det har en ensartet konsistens. Sæt gryden tilbage på blusset.

  4. Tilsæt maizenaen til skålen med kokosmælk og rør, indtil der ikke er nogle klumper. Hæld nu skålens indhold over i gryden og giv det et par minutters opkog, indtil saucen tykner.

  5. Smag bechamelsaucen til med mere salt, peber og muskat, og brug den fx i lasagne eller græsk moussaka. 

Noter

Lav bechamelsaucen dagen inden du skal bruge den, og stil den i køleskabet i en lufttæt beholder. Så når den at samle endnu mere smag, og den er klar til lige at smide i lasagnen eller moussakaen, når du skal bruge den !

* Bechamelsaucen kan sagtens laves udelukkende på kokosmælk, men kartoflen og grøntsagerne er med til at gøre det færdige resultat endnu mere fyldigt og autentisk.

Tags , , , ,

10 kommentarer til “Cremet bechamelsauce

  1. Hvad vil du anbefale istedet for kokosmælk (jeg er allergisk og kan ikke tåle kokos)

    1. Hej Linda.

      Jeg har kun prøvet at lave den med kokosmælk, så af den grund kan jeg ikke anbefale en specifik erstatning for dette. Jeg tror dog sagtens, at du kan lave den på en hvilken som helst anden type plantemælk eller plantefløde (fx soya eller havre).
      Alternativt kan du lave en opbagt sovs som denne fra Månebarnet.

      Lad mig endelig høre, hvis du giver dig i kast med det 🙂

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

  2. Er der et alternativ til majsstivelse?

    1. Hej Louise.

      Jeg har kun lavet den på Maizena, da det er min foretrukne jævner. Almindelig hvedemel eller kartoffelmel fungerer sikkert lige så fint, men nu ved jeg ikke præcis, hvorfor det er, at du vil have et alternativ til majsstivelse? Er det fordi, du vil undgå majs eller al mel generelt? Hvis du helt vil undgå mel, kan du blot undlade majsstivelsen og tilføje lidt ekstra kartoffel. De kogte kartofler kan sagtens alene gøre bechamelsaucen dejlig cremet og “ostet”

      Jeg håber, det var svar nok på dit spørgsmål, ellers er du meget velkommen til at vende tilbage.

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

  3. […] den i en lasagne (med massere af cremet bechamelsauce), græsk mousakka, spaghetti bolognese eller som fyld til tortillas eller tacos. Mulighederne er […]

  4. Til min fødselsdag ville vi prøve noget andet end det traditionelle… så din mousakka med cremet bechamel souce kom i gang … var lidt problematisk… nåede at brænde den på… men reddede stumperne og fik en fantastisk middag ud af det…smiler

    1. Dejligt at høre Inge !
      Ja – der er jo altid lidt forskel på ovne, desværre. Godt at den smagte godt alligevel.

  5. Den fortjener en kommentar: hold nu op hvor smager det sindssygt godt. Du er genial 🙂 Nu glæder jeg mig bare til at prøve den i min lasagne!!! Mums.. God lørdag og knus til dig

    1. Hvor det glæder mig at høre, Stine ! Rigtig god dag til dig også og velbekomme. ^_^

  6. […] jo ikke nødvendigvis sundere. Jeg har derfor skiftet den fede, opbagte bechamelsauce ud med min cremede bechamelsauce der er baseret på kokosmælk og kartofler, og brugt linser istedet for oksekød. Alt dette […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.