
Lækker vegansk oliefri pesto med smag af frisk persille og cremet tahin. Perfekt oven på brød eller vendt i en kold pastasalat.
- 1 moden avocado
- 1 bundt frisk persille
- 1 fed hvidløg
- 1-2 forårsløg
- 1 stor tsk. tahin
- 1 lille håndfuld mandler (ca. 20 stk)
- ½ citron (saft og skal)
- Salt + peber
-
Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og kør indtil blandingen er homogen. Tilsæt mere citronsaft eller vand hvis den er for tyk. Smag til med citron, tahin, salt og peber.
Holdbarhed: et par dage i køleskab i en lufttæt beholder.
Vegansk og oliefri persillepesto
Persillepesto uden parmasan og olie? Hit me up !
Pesto er og bliver en klassiker i ethvert køkken. Det smager fantastisk, fås i et hav af varianter og kan bruges til alskens ting og sager. What’s not to love? Her har jeg lavet en vegansk oliefri udgave som både er frisk, cremet og fyldig.
Perfekt ovenpå et hjemmebagt surdejsbrød, vendt i en kold pastasalat eller noget helt tredje.
Velbekomme.


[…] luftige og seje indre, passer de perfekt til en græsk gyros eller som dyppelse til tzatziki, pesto eller […]
[…] Det problem slap jeg af med da jeg kom frem til opskriften på dette super nemme, hurtige og fejlfrie grydebrød, efter MANGE ganges justeringer hist og her. Jeg søgte mange gange forgæves efter et RIGTIGT fuldkorns grydebrød (du ved, sådan et med 50% fuldkorn) som samtidig var luftigt og lækkert. Det vil jeg mene og påstå at lige netop dette brød er – jeg synes ihvertfald i skal give det et skud ! Min kære moder ønsker tit dette brød til sin morgenkaffe i weekenden (jeg holder mig pt. fra gluten så det sker ikke særlig tit længere!) Hvad med at prøve det med en omgang NATURLI smørbar eller min oliefrie pesto? […]