Cremet kokosis

Cremet vegansk kokosis a la italiensk gelato

Lækker, blød og cremet kokosis, der smager af en fed italiensk gelato? Yeah baby – og så lige hjemme i din egen stue. Og helt vegansk og mælkefri!

Det veganske ismarked er endnu ikke så stort herhjemme i Danmark og prisen på de produkter der nu engang er, er ret pebret, hvis i spørger mig.
Jeg giver jer hermed min opskrift på en lækker, cremet vegansk kokosis, som jeg efterhånden har lavet ret mange gange til gæster og familie (og de er alle vilde med den!) Den lækre smag af kokos vil med garanti bringe dig en tur til de varme lande. Super nem og relativt billig at lave, og så kræver den ikke et hav af ingredienser – dog er en ismaskine nødvendig for at få den helt perfekte cremede konsistens. De koster ikke alverden og måske du kan låne, hvis ikke du ejer en selv?

Opskrift på cremet vegansk kokosis lavet på kokosmælk
Cremet kokosis

Instruktionsvideo – så kan det ikke gå galt!

Er du ikke helt ferm i det der ismageri, har jeg lavet en instruktionsvideo, som nøje viser hele fremgangsmåden. Videoen har jeg linket nedenfor, men kan også findes på min YouTube-kanal, hvor jeg hovedsageligt uploader opskriftsvideoer.

Sundere alternativ

Det er ingen hemmelighed, at kokosmælk er lidt en fed fætter at have med at gøre, og opskriften her indeholder da også en hel del sukker. Har du ikke allerede stiftet bekendskab med nicecream, synes jeg helt sikkert du skal læse min guide til den perfekte nicecream. Nicecream er sund is lavet på bananer, der kan spises til morgen, middag og aften med god samvittighed.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Vegansk kokosis

– Jeg elsker at høre fra jer, når i giver jer i kast med mine opskrifter. Find mig på Instagram og Facebook @planteaederen, og #-tag mig i jeres kreationer eller skriv en kommentar i kommentarfeltet her på siden. Kommentarfeltet findes nedenfor, lige under opskriften. Her har du samtidig muligheden for at give opskriften stjerner fra 1-5. Din stemme er med til at udbrede det grønne budskab. Af hjertet tak ! 💚

5 fra 3 stemmer
Opskrift på cremet vegansk kokosis lavet på kokosmælk
Udskriv
Cremet vegansk kokosis
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Tid i alt
45 min

En creme og fløjlsblød vegansk kokosis lavet på kokosmælk og ristet kokos. Smager som en lækker italiensk gelato.

Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Glutenfri, Kokosmælk, Vanilje
Forfatter: Maria - Planteæderen.dk
Ingredienser
 • 3 dåser kokosmælk* (økologisk er bedst)
 • 150 g sukker (økologisk rørsukker giver den bedste smag)
 • 3 spsk. maizena** (eller Johannesbrødkernemel - se note)
 • 1 vaniljestang (kornene heraf eller 1-2 tsk vaniljesukker)
 • 1 knsp. salt
 • 3 spsk. kokosmel
Fremgangsmåde
 1. Ryst dåserne med kokosmælk grundigt, da de har tendens til at skille. Overfør indholdet til en gryde og tag ca. 2 dl fra i en lille skål.

  Tilsæt sukker og salt til gryden og varm op ved middel varme til sukkeret er opløst, ca. 5 minutter.


  Tilsæt i mellemtiden maizenaen til den lille skål med kokosmælk og pisk det godt sammen for at undgå klumper.


  Når sukkeret er opløst tilsættes maizenablandingen under omrøring samt vaniljestang/sukker.

  TIP: få mest ud af vaniljestangen ved at flække den på langs, skrabe kornene ud med en lille kniv og derefter mase kornene sammen med en smule af rørsukkeret på et skærebræt, så kornene skilles ad. Tilsæt herefter det hjemmelavede vaniljesukker til gryden samt den tomme vaniljestang.

 2. Opvarm nu hele blandingen ved middel varme indtil den tykner (massen skal dække bagsiden af en grydeske, se evt. videoen) ca. 10-15 minutter. Husk at røre i blandingen løbende, så det ikke brænder på. Blandingen skal helst ikke op og bulderkoge, så hold godt øje undervejs.

  Fjern vaniljestangen og køl herefter isblandingen ned i køleskabet, indtil den skal køres på ismaskine.

 3. Steg kokosmelet på en pande til det er gyldent og gem det til senere.

 4. Kør isen på ismaskinen i 30-45 minutter (afhænger af mærket på din ismaskine), indtil den får konsistens som softice. Tilsæt det ristede kokosmel, 5 minutter inden isen er kørt færdig.

  Servér isen som softice eller frys den ned i 2-3 timer inden servering og form den til flotte iskugler. Fryses isen ned natten over, bør den stå 15-20 minutter ved stuetemperatur inden servering.

Noter

Opbevares isen i fryseren i mere end 5 timer, bør den tages op og tø ½ times tid ved stuetemperatur, inden den skal serveres, da den ellers er meget hård.

Isen kan sagtens holde sig i fryseren i flere uger. Frys den fx ned i en brødform og dæk toppen tæt med et stykke bagepapir.

*Jeg anbefaler kraftigt, at man bruger Irmas økologiske kokosmælk, da den giver den klart bedste kokossmag og konsistens.

**Hvis du har mulighed for det, kan du med fordel bruge johannesbrødkernemel i stedet, da det giver den mest cremede konsistens. Erstat da blot Maizenaen med ½-1 tsk johannesbrødkernemel, indtil konsistensen er som beskrevet. Isen kan godt tage smag af melet, så brug så lidt som muligt. Johannesbrødkernemel kan fås i de fleste helsekostbutikker eller på nettet fx hos Med24 (affiliatelink*). Og husk - A little goes a long way!

* Affiliate Disclaimer: enkelte links i artiklen er særligt udvalgte affiliatelinks (reklame-links), hvilket betyder, at jeg modtager en mindre procentdel af salgene via det pågældende link. Dette har dog ingen indflydelse på mine anbefalinger og holdninger til nævnte produkt, som altid vil være 100% mine egne. Jeg anbefaler kun produkter, som jeg har tiltro til eller selv har god erfaring med. Tak for jeres forståelse og for al jeres støtte og opbakning gennem tiden. Sammen skaber vi en grønnere fremtid!
Læs mere om min brug af affiliatelinks i min reklamepolitik.

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

12 tanker om “Cremet kokosis

 1. Den smager godt!

 2. […] den som den er, eller synd lidt ekstra og servér den sammen min hjemmelavede kokosis og lynhurtige […]

 3. […] den absolut bedste kokossmag, og det er bl.a. den kokosmælk jeg altid bruger og anbefaler til min kokosis. Den har dog tildens til at skille i vand og kokosfedt, særligt hvis den står køligt. Vælger […]

 4. Hej.
  Hvorfor må maizenaen ikke koge? Det skal den da normalt gøre nogen minuter, for at få den rå smag væk..

  1. Hej Nina.

   Ja, det er korrekt at man plejer at koge maizena op fx i varme retter og sovser. Det er dog ikke nødvendigt i denne, og jeg har aldrig oplevet en rå bismag fra maizenaen.
   Den eneste grund til, at vi her varmer kokosmælken op er for at sukkeret og maizenaen bliver opløst, så basen til isen får den rette konsistens.
   Det er samtidig med til at bevare flest muligt af de lækre aromastoffer fra kokosmælken.

   Jeg håber, det var svar nok på dit spørgsmål.
   De bedste hilsner

   Maria // Planteæderen

 5. Kan man bruge en foodprocessor hvis man ikke har en ismaskine? Ser mega lækkert ud 🙂

  1. Hej Heidi.

   Nej det kan du ikke. Ismaskinen sørger for, at isen er under konstant omrøring imens den fryses. Dette gør en foodprocessor desværre ikke.
   Hvis ikke du har mulighed for at låne en ismaskine, kan du prøve at stille isen direkte i fryseren. Den vil dog krystallisere en hel del, desværre. For det bedste resultat, skal du tage den ud af fryseren 1 gang i timen og røre/piske den op. Så undgår man de værste iskrystaller.

   God fornøjelse !
   Maria // Planteæderen

 6. Pretty nice post. Thank you so much!

 7. Må absolut prøves.
  Hvor er den bare fin din video!!!

  1. Tusind tak, hvor er du sød ^_^
   Fortæl mig endelig hvordan det gik !

 8. Det er simpelthen en fantastisk is, bedre end italiensk is 🙂
  og skøn video 🙂