Risengrød – den ultimative

4.75 fra 27 stemmer
Opskrift på helt klassisk og autentisk vegansk risengrød med kokosmælk
Udskriv
Risengrød - den ultimative
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
45 min
Tid i alt
50 min

Den ultimative opskrift på vegansk risengrød med den helt rigtige cremede konsistens og kridhvide udseende. Ligner og smager som traditionel risengrød lavet på sødmælk!

Antal: 2 personer
Ret: Hovedret
Køkken: Højtider, Jul
Keyword: Julemad
Forfatter: Maria - Planteæderen.dk
Ingredienser
  • 200 g grødris (~2 dl, godt og vel)
  • 2 dl vand
  • ½ dåse (200 ml) kokosmælk*
  • 1 L vand
  • 1 tsk. salt
Servering
  • Kanelsukker**
  • Naturli' Smørbar
Fremgangsmåde
  1. Skyl grødrisene i en sigte under koldt vand for at fjerne eventuelle urenheder.

  2. Bring grødris og de 2 dl vand i kog i en stor tykbundet gryde. Kog risene under omrøring 2-3 minutter, indtil vandet er absorberet. 

  3. Tilsæt kokosmælk og 1 L vand og kog grøden op under omrøring. Se hvilke typer kokosmælk jeg anbefaler længere oppe på siden.

  4. Kog grøden de første 10 minutter ved middelhøj varme, imens du rører med jævne mellemrum. Dette vil koge den værste kokossmag væk.  

  5. Skru ned for varmen og lad grøden småsimre under låg 45-50 minutter, eller indtil den har den ønskede konsistens. Kig til grøden og rør i den undervejs (det er især vigtigt efter de første 20 minutter, når grøden begynder at tykne), så den ikke koger over eller brænder på.


    TIP: foretrækker du at lave risengrøden i høkasse, ovn eller at putte den under dynen, kan du med fordel gøre dette.

  6. Smag til sidst risengrøden til med salt og servér den varm med en klat Smørbar og et drys kanelsukker.


    Risalamande: tilsæt kun en smule salt til risengrøden og bland herefter den kolde grød med vaniljesukker, smuttede og hakkede mandler og en brik sojapiskefløde fra Alpro pisket til flødeskum. Vupti - så er der risalamande til dessert!

Noter

* Jeg bruger og anbefaler altid, at man bruger en økologisk variant fra enten Änglamark (Coop), 365 Økologi (Fakta), Levevis (Føtex), Økolivet (Aldi) eller ØGO (Netto), da det er disse, jeg har bedst erfaring med, og som giver det bedste resultat. Undgå madspild og brug fx resten af kokosmælken til at lave min kokos-/lime dressing eller kokos chiagrød med hindbær og mandler!

** Hvis du har mod på at forny den traditionelle risengrød en lille smule, vil jeg råde dig til at prøve kokossukker i stedet for alm. hvid sukker til dit kanelsukker. Det giver en lækker dyb og karamelliseret smag og smelter helt, så du undgår sukker, der knaser. Jeg bruger altid denne fra Urtekram (affiliate-link*).

Opskrift på helt klassisk og autentisk vegansk risengrød med kokosmælk

Klassisk risengrød – den ultimative julespise

Er der noget, som frembringer julelys i øjnene som en god og solid portion risengrød? Nej, det tænkte jeg nok.

For mange af os danskere, er der ikke nogen december måned uden risengrød. Selv er jeg ikke så traditionsbundet længere, men jeg må indrømme, at sådan en rygende varm skål risengrød med smørklat og kanelsukker alligevel på magisk vis bringer det helt rigtige julehumør frem.

Risengrød spiste vi i min familie altid d. 1 december med juleøl (og saftevand), imens vi så første afsnit af den nye julekalender. Juleøllen fik jeg aldrig smag for, men den hvide julegrød kan altså stadig et eller andet.

Risengrød uden komælk?

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at man sagtens kan lave en vegansk risengrød uden komælk. En hurtig google-søgning giver utallige opskrifter på plantebaseret risengrød lavet på alverdens forskellige typer plantemælk. Rismælk, soyamælk, havremælk, mandelmælk (ja, sorry, men jeg kalder det altså stadig mælk. Det hedder vel for fanden også kokosmælk? 😅)

Men hvilken opskrift giver den bedste veganske risengrød? Og hvilken type plantemælk giver det mest autentiske smagsindtryk?

Opskrift på klassisk vegansk risengrød med kokosmælk
Opskrift på klassisk vegansk risengrød med kokosmælk

Den perfekte cremede konsistens og autentiske smagsindtryk

De få gange jeg har lavet vegansk risengrød, har været på hhv. rismælk og soyamælk. De smagte bestemt godt, men de smagte altså ikke helt autentisk, hvis i spørger mig. Smagen var ikke langt fra originalen, men farven var brunlig og konsistensen ikke nær så cremet, som jeg husker den. Det satte hurtigt gang i min lille opskriftmager-hjerne. Der måtte da være en anden plantemælk, der gav et mere autentisk smagsindtryk. Og det var der.

Der skulle gå knap 4 år, før jeg knækkede koden til den helt rigtige og autentiske veganske risengrød. I ved nok – sådan en perfekt cremet, fløjlsblød og kridhvid en af slagsen.

Den helt rigtige fedtprocent

Jeg ved ikke med jer, men min mor lavede altid risengrød på 1 L sødmælk – dvs. en fedtprocent på 3,5%. No wonder, at risengrød lavet på hhv. ris-, havre- og soyamælk (ca. 1-2%) ikke gav det samme cremede resultat. Derudover er sødmælk rig på mættede fedtsyrer, hvilket de fleste plantemælk bestemt ikke er. Plantemælk praler typisk af at være rige på de umættede fedtsyrer, hvilket jo som oftest er en god kvalitet, men altså ikke, når man vil lave den helt rigtige risengrød. Pånær lige én. Måske du allerede har gættet, hvilken plantemælk, jeg taler om?

Jeg har arbejdet mig frem til en opskrift, som giver det præcis samme fedtindhold som sødmælksudgaven og efter min mening samme gode fedme og smag.

Hemmeligheden bag den bedste veganske risengrød er kokosmælk.

Opskrift på klassisk vegansk risengrød med kokosmælk

Kokosmælk – plantemælken over alle plantemælk

Mine faste læsere ved nok allerede, at jeg er jævnt glad for at bruge kokosmælk i mine retter. Jeg er vild med den fede og cremede smag, som den giver samt det lille eksotiske twist.

Når det så er sagt, er det altså langt fra altid, at kokossmagen er gennemtrængende. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg mener bestemt ikke, at risengrøden her leder tankerne hen på fjerne caribiske himmelstrøg. Tværdigmod. Kokosmælken tilføjer blot den helt perfekte milde sødme og cremede konsistens – akkurat ligesom sødmælk. Så er du ikke vild med smagen af kokos, skal du altså endelig ikke lade dig afskrække. Opskriften er afprøvet på flere med kokosskræk, og alle har været lige vilde med den – veganere såvel som kødspisere. Den lange kogetid koger simpelthen kokossmagen fuldstændig væk. Prøv det på egen krop og lad mig høre, hvad du synes. Smid en kommentar i kommentarfeltet længere nede på siden eller find mig på Facebook eller Instagram.

– Hvilken type kokosmælk?

Kokosmælken jeg bruger er altid en økologisk en af slagsen fra enten ØGO, Fakta 365 eller Änglamark (update: Føtex’ Levevis og Aldis Økolivet kokosmælk skulle også være godkendt til formålet). Dem har jeg skrevet mere om i mit afsnit “Kokos-guide: den rigtige type kokosmælk” i min opskrift på kokos chiagrød. Det er ret vigtigt, at det er en af disse typer kokosmælk man bruger til denne risengrød, da kokossmagen ellers kan risikere at blive for gennemtrængende. For det var jo ikke meningen!

Er du lige så vild med kokosmælk, som jeg er? 😍 Her er et udpluk af nogle af mine andre opskrifter med den cremede plantemælk:

Opskrift på cremet vegansk kokosis lavet på kokosmælk
Opskrift på kokos chiagrød med hindbærkompot og ristede mandler
Opskrift på mexicansk inspirerede fyldte søde kartofler med sorte bønner og kokos-/lime dressing

Opskriften på den ultimative (veganske) risengrød

Nu ikke mere snak. Her får i opskriften på, hvad jeg har valgt at kalde den ultimative risengrød. Jeg vil endda gå så langt som til at kalde den den bedste veganske risengrød. Og samtidig måske også den billigste og mest prisvenlige af slagsen, som ovenikøbet er nærmest umulig at brænde på. 100% vegansk, laktosefri, glutenfri, soyafri, sukkerfri, mælkefri og jeg skal komme efter dig, så (næsten) hele den brogede familie kan være med (de varmeste tanker går til jer med nødde/kokosallergi). Den er allerede testet og afprøvet af mange veganere, kødspisere, vegetarer, laktoseintolerante og folk med mælkeallergi, og i er VILDE med den! Læs kommentarsporet længere nede på siden, hvis du ikke tror på mig. 😜

Servér den helt klassisk med en klat Naturli’ Smørbar og et drys kanelsukker. Er ventetiden imens grøden koger for lang, kan du fint nå at lave et hold af mine fedtfattige veganske pebernødder. Så er julemåneden da for alvor skudt i gang!

Velbekomme og rigtig glædelig jul.

– Jeg elsker at høre fra jer, når i giver jer i kast med mine opskrifter. Find mig på instagram og facebook @planteaederen, og tag mig i jeres kreationer eller skriv en kommentar i kommentarfeltet her på siden. Kommentarfeltet findes nedenfor, lige under opskriften. Her har du samtidig muligheden for at give opskriften stjerner fra 1-5. Din stemme er med til at udbrede det grønne budskab. Af hjertet tak ! 💚

* Affiliate Disclaimer: enkelte links i artiklen er affiliate-links (reklame-links), hvilket betyder, at jeg modtager en mindre procentdel af salgene via det link. Dette har dog ingen indflydelse på mine meninger og holdninger til nævnte produkt, som altid vil være 100% mine egne. Tak for jeres forståelse og for al jeres støtte og opbakning gennem tiden.
Læs mere om min brug af affiliate-links i min reklamepolitik.

Tagget , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

61 tanker om “Risengrød – den ultimative

  1. Den er fuldstændig fantastisk!! Lavede den til min kæreste og hans ven som absolut ikke kan lide eksperimenterende mad, men de elskede den begge to og spiste en dobbeltpotion helt op. De sagde begge to at den smagte bedre end originalen. Den smager slet ikke af kokos ❤️

  2. Kan den færdige grød fryses?

    1. Hej Susanne.

      Jeg har ingen erfaring med at fryse risengrød, så der må jeg være dig svar skyldig.
      Prøv at google dig frem til det 🙂 Hvis alm. risengrød kan fryses, burde denne også.

      De bedste hilsner
      Maria

  3. Alletiders grundopskrift og super nem at gå til. Det er den vi er gået ud fra hver jul de seneste år.
    Min bedre halvdel opdagede, at man får en helt hvid og cremet risengrød HELT uden kokos-smag, hvis man bruger vegansk madlavningsfløde i stedet for kokosmælk. Og jeg er ikke engang sikker på, at det hæver fedtprocenten i den færdige nævneværdigt.

    1. Hej Kasper.

      Tak for tilbagemeldingen – det glæder mig at høre.
      Tak for tippet vedrørende brugen af vegansk madlavningsfløde. Hvilken en bruger I til formålet?

      De bedste hilsner
      Maria

  4. Ja.. nej.. joh! Altså jeg lavede den nøjagtigt efter foreskrifterne. Den er cremet, hvid og lækker. Men ærligt, den smager sgu ikke som risengrød med komælk og den er en anelse vandet i eftersmagen. Jeg havde også meget høje forventninger efter at have læst beskrivelsen ✌særligt til at den heller IKKE smagte meget af kokos. Jeg synes det dog var en rimelig eksotisk oplevelse alligevel….

    Da jeg ikke har prøvet at lave risengrød på andre typer af plantedrik, kan jeg ikke sammenligne. Men sammenlignet med komælksversionen er jeg skuffet. Hvis man ikke sammenligner, smager det udemærket 🙂 Jeg tænker også den er fin til risalamanden hvor der også kommer andre ting i og kirsebærsovs på 🙂

    1. Hej Ida Marie.

      Ærgerligt, at risengrøden ikke faldt i lige så god smag hjemme hos dig. Brugte du en af de anbefalede kokosmælk til formålet? En vandet eftersmag kan skyldes, at grøden ikke er blevet kogt længe nok.

      Derudover er det min oplevelse, at nogle bare er mere “kokos-følsomme” end andre – nogle kan fornemme kokossmagen, andre skænker det ikke en tanke. Nu kender jeg ikke til dine spisevaner, men hvis man ikke er veganer og er vant til at spise traditionel grød lavet på sødmælk, vil en risengrød lavet på plantemælk nok bare altid smage lidt anderledes. Det tror jeg ikke, man kan lave om på.
      Måske du skal prøve at lave risengrød på andre typer af plantedrik, så du har noget at sammenligne med.

      De bedste hilsner
      Maria

  5. Den er rigtig god! Der var stor glæde hos manden, som ikke tåler mælk 🙂 Tak 🙂

  6. Den er lavet flere gange og jeg bliver imponeret over smagen hver gang! Super god – tak!

  7. Jeg vil dog sige at portionen er til 3-4 personer. Har du erfaring med hvad resterne kan bruges til? Klatkager?

    1. Hej Rupa.

      Tak for de fine tilbagemeldinger. Dejligt at høre, at risengrøden faldt i god jord hjemme hos jer!

      Antallet af portioner i opskrifter generelt er altid noget af det sværeste at beregne. Nogle spiser meget – andre spiser lidt.
      Opskriften var oprindeligt beregnet til 3-4 personer, men jeg så mig nødsaget til at nedjustere portionsstørrelsen til 2, da jeg modtog kommentarer om, at portionen simpelthen var for lille. Så jeg tænkte – hellere for meget, end for lidt! Men det kan selvfølgelig ende ud i en rest, som man (som du), ikke ved hvad man skal stille op med.

      Klatkager er et rigtig godt bud. Alternativt kan grøden også spises kold med bærkompot eller syltetøj og med en sjat plantemælk. Du kan også vælge at tilføje vegansk (eller alm.) piskefløde og lave risalamande – dog vil denne nok smage en anelse mere salt end vanligt. Eller hvad med at tilføje lidt risengrødsrest til havregrøden?

      Lad mig endelig høre, hvilken lækker måde du valgte at bruge risengrødsresten på! 🙂

      De bedste hilsner
      Maria

    2. Dejligt opskrift, min søn er mælkeallergiker så vi laver altid denne risengrød og spiser den som risengrød eller laver den til risalamande. Jeg har aldrig været stor fan af risengrød men denne spiser jeg med stor glæde og uden ondt i maven

      1. Hvor er det dejligt at høre, Maria.
        Tusind tak for din tilbagemelding!

        De bedste hilsner
        Maria

  8. Wow – den er superlækker – slet ikke så tung en fornemmelse som med sødmælk. Jeg brugte Aldis kokosmælk. Den skal ha et ordentligt skvat salt til sidst.

    Sådan en opskrift har jeg ledt efter i mange år. TAK for at dele

  9. […] Vegansk risengrød Den ultimative opskrift på vegansk risengrød med den helt rigtige cremede konsistens og kridhvide udseende. Ligner og smager som traditionel risengrød lavet på sødmælk! Se opskriften → […]

  10. Hold da wow…. den er lækker. Jeg er ikke super glad for kokus men jeg tænkte, den skal ha en chance. Det fortrød jeg bestemt ikke. Det er en meget lettere fornemmelse i maven med denne grød, end med mælkegrød. Den er helt sikkert kommet for at blive

    1. Årh – det glæder mig at høre, Ditte! Tusind tak for tilbagemeldingen.

      Jeg er helt enig. Den plantebaserede grød giver bare en meget lettere fornemmelse i maven og munden, som jeg også personligt er kæmpe fan af.
      Jeg kommer sgu nok heller aldrig til at lave risengrød på sødmælk igen … så slipper jeg også for, at grøden brænder på – dét er fedt!

  11. […] korrekt. Af den grund er jeg (og rigtig mange af jer!) kæmpe fan af at bruge kokosmælk til fx risengrød og som base til bechamelsauce. Her får i et lille udpluk af mine opskrifter med […]

  12. Den smager helt fantastisk! Jeg tåler ikke så godt mælk pga amning, og har virkelig savnet risengrød, men denne er jo lige så god som den originale!

    Jeg lavede dobbelt portion. De almindelige opskrifter på risengrød giver altid for lidt, så laver altid dobbelt af hvad der står. Dobbelt portion rækker til to voksne og to børn (og en baby) herhjemme 😉

    Tak for en god blog!

    1. Kære Camilla.

      Tusind tak for din positive tilbagemelding. Hvor er det dejligt at høre, at risengrøden er faldet i god jord hjemme hos dig også, og at du er glad for mit indhold.

      Jeg er helt enig – jeg synes også, denne risengrød smager stort set som den originale.
      Og ja – du har helt ret. Opskriften giver en lille portion til ca. 2 personer så lav endelig dobbelt portion, hvis i er flere der spiser med (eller hvis man bare er vild med rester)! 🙂

      De bedste hilsner
      Maria

    2. Ved du sådan cirka, hvor mange kalorier risengrøden ender på?

      Bruger du PAMA grødris eller hvilket mærke?

      Glæder mig til at afprøve opskriften!

      1. Kære Louise.

        Jeg har ikke smidt opskriften gennem en kalorietæller, så jeg ved ikke, hvor mange kalorier grøden indeholder. Jeg tager personligt stærk afstand til kalorietælling generelt, så jeg vil derfor venligt råde dig til selv at beregne dig frem til antallet af kalorier i opskriften. Det burde være rimelig simpelt: 200g grødris og 200 ml kokosmælk 🙂

        Jeg bruger selv økologiske grødris men har også lavet opskriften med PAMA og det gav samme resultat.

        Held og lykke med det. Fortæl mig endelig, hvordan resultatet blev!

        De bedste hilsner
        Maria

  13. Jeg har nu prøvet at lave denne version, den smager jo fantastisk. Jeg spiser generelt mælkeprodukter, men fordi jeg ammer, så er jeg gået væk fra mælk, da den lille får voldsomt tilbageløb og gylp af det.

    Mit spørgsmål er: må jeg køle det ned og varme det op igen?

    1. Kære Naja.

      Dejligt at høre, at min risengrød er faldet i god jord hjemme hos dig, og at den kan hjælpe dig og den lille! 🙂
      Jeg har genopvarmet grøden både i mikroovn og i gryde uden problemer, så det kan du sagtens.
      Hvis du er nervøs for sundhedsrisikoen ved genopvarmning af ris, kan denne mindskes ved at køle risengrøden hurtigt ned, og altså ikke lade den stå fremme ved stuetemperatur, samt at varme grøden op til mere end 65 grader, når den genopvarmes (https://samvirke.dk/artikler/er-der-risiko-ved-at-gemme-ris).

      Jeg håber, det var svar nok på dit spørgsmål.
      Rigtig god jul til dig og din familie 🙂

      De bedste hilsner
      Maria

  14. Fantastisk opskrift, mange tak. Der vil aldrig være grund til at gå tilbage til komælk i risengrøden.
    Jeg serverede den for min altædende mand, som endda normalt ikke er vild med risengrød og han spiste to portioner.
    Jeg serverede den som risalamande med sojaflødeskum til hele den udvidede familie og alle elskede den – ingen gættede den var vegansk.

    Jeg har to kommentarer til opskriften:

    1. 200g grødris fylder mere end 2 dl.

    2. Opskriften kunne måske nok mætte som hovedret til to voksne, men ikke fire. Min mand og jeg og vores to små børn havde ikke nok i én portion.
    Næste gang laver jeg dobbelt 🙂

    1. Kære Agnete.

      Tak for din fine tilbagemelding. Hvor er det dejligt at høre, at du og din familie har taget opskriften til jer! ^_^

      Jeg undersøgte faktisk forleden, om 2 dl grødris faktisk svarer til 200 g. Jeg skal ikke kunne sige, om der er forskel på vores decilitermål, eller om jeg måske er lidt gavmild med mit eget, men umiddelbart svarer 2 dl grødris rundt regnet til 200 g +- 10 g. Derfor har jeg også skrevet ~2 dl, men jeg vil tilføje “godt og vel” som følge af din kommentar, så der ikke er nogen tvivl 🙂

      Antal serveringer er altid lidt et svært punkt for os opskriftsmagere at specificere. Nogle spiser meget, andre spiser lidt. Du er umiddelbart den første, der har kommenteret på mængden af risengrød. Jeg udviklede denne risengrød på baggrund af min mors opskrift, som bruger 1 liter sødmælk til 4 personer, men jeg vil helt sikkert tage det med mig og se, om jeg kan få specificeret det lidt bedre.

      Endnu engang tak for din meget brugbare feedback!

      De bedste hilsner
      Maria

  15. Kan man lave risengrøden i en slow cooker tror du?

    1. Hej Randi.

      Tak for din besked.
      Det har jeg ingen erfaring med, desværre. Men hvis en almindelig risengrød kan laves i en slowcooker (det må du kunne google dig til, tænker jeg), kan jeg ikke se, hvorfor denne ikke også skulle kunne 🙂

      Held og lykke med det.

      De bedste hilsner
      Maria

  16. Jeg har brugt denne opskrift mange gange nu de sidste par år. Den er så god! Idag prøvede jeg at lave risalamande, MUMS! og bedre end på komælk og fløde

  17. Wow, den smager godt! Jeg er ikke veganer, men fremover vil jeg hellere lave den her risengrød end den traditionelle med sødmælk 🙂

    1. Hvor er det fedt at høre, Lisbeth!
      Det er helt klart også blevet min go-to risengrød. Jeg er især vild med, at den ikke brænder lige så let på, som den traditionelle lavet på sødmælk! 🙂

  18. Kan man mon bruge en liter rismælk i stedet for en liter vand? Tak på forhånd 🙂

    1. Hej Pernille.

      Tak for din besked.

      Det kan du sagtens! Jeg har dog ikke prøvet selv, så jeg kan ikke sige, hvilken indvirkning det har på smagen, men jeg tænker, at det vil ændre smagen en anelse.
      Jeg bruger egentlig kun vand for at fortynde kokosmælken og opnå det helt rigtige fedtindhold, da kokosmælken jo i sig selv er ret fed. Rismælk og andre plantemælk består jo sådan set også typisk af 90-98% vand, så det er der ikke noget nyt eller anderledes i. Derfor er det for mig at se overflødigt at bruge plantemælk i stedet for vand – og dyrere, men hvis du alligevel har det ved hånden, og du bedre kan lide smagen med fx rismælk, er det da bare det, du gør! ^_^

      Jeg håber, det var svar nok på dit spørgsmål.

      De bedste hilsner
      Maria

  19. Lidt kokossmag med en sødhed – det er godt eller dårligt alt efter hvad man kan lide og er vant til;)
    – Men en super lækker grød overordnet! Bestemt ikke den sidste gang at den lander på menuen!!

    1. Tak for tilbagemeldingen, Regitze!
      Dejligt den faldt i god jord, trods lidt kokossmag. Det er meget forskelligt, hvorvidt folk kan smage kokossen eller ej. Nogle fornemmer den straks, andre bemærker den slet ikke. Det afhænger nok af, hvor fintfølende og kokosforskrækket man er – samt hvorvidt man får kogt kokossmagen ordentligt ud af grøden.
      Men fedt, den kunne bruges! 🙂

  20. Fantastisk opskrift. Den bedste risalamande, jeg nogensinde har smagt. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  21. Jeg har lige lavet din version af risengrød og det er den bedste jeg nogensinde har prøvet! Tak!!!

  22. Lækkert, lækkert, lækkert <3

  23. Tak for alle de skønne opskrifter du deler ud af, du er med til at gøre det lettere at leve vegansk

  24. Min familie var ikke overbevist om at man kunne lave vegansk risengrød som ville smage helt klassisk. Men da de smagte denne grød måtte de bide orderene i sig igen (og risengrøden!) for alle var overrasket over hvor lækkert og helt normalt og klassisk det smagte. Min mor har nu lavet det for 2 gang på blot en uge!

    1. Hej Lissa.

      Haha – hvor er det dejligt at høre! Fedt at du sådan kunne omvende hele familien! Jeg var selv overrasket over, hvor “virkelighedstro” smagen var første gang, jeg lavede den.
      Det glæder mig, at i kan bruge min opskrift.
      Tusind tak for din tilbagemelding.

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

  25. Hejsa.
    Vi prøvede din risengrød igår, efter at vi har levet mælkefrit og deltids-vegansk i to år. Indtil nu har vi oftest lavet risengrød på havremælk eller rismælk, og jeg kunne godt nogengange savne den kridhvide risengrød på sødmælk.
    Samtidigt har jeg en datter på 5 år som har en meget fintfølende næse og hun kan ikke udstå kokos.
    Så jeg tænkte dette var en god test

    Risengrøden blev smuk kridhvid, den kogte i lidt over en time. Jeg synes dog stadig man kunne dufte en smule kokos.
    Min datter smagte to bider og så ville hun ikke spise mere. “Ad, jeg kan både lugte og smage kokos!”
    Vi andre, mig, min mand og lillesøster på to år, spiste med glæde to portioner hver. Vi var enige om st man kunne ane en kokosduft men ikke smage det. Så jeg vil sige at det minder ca 95 % om komælks-risengrød – men det var desværre ikke nok for min ældste datter
    Næste gang vi skal have risengrød kunne jeg nok godt finde på at lave to versioner, så hun kan få den på havremælk og så spiser vi andre på kokosmælk.
    Det bliver helt sikkert også den version vi bruger til ris a la mande til jul. (Der kan vores ældste datter alligevel ikke være med pga mandel-allergi )

    Så mange tak for den gode opskrift! Jeg er først for nyligt faldet over din blog, men finder nu mange interessante opskrifter og tekster.

    Mvh Hanne Rose

    1. Hej Hanne.

      Tusind tak for din tilbagemelding. Ærgerligt at risengrøden ikke faldt i god smag hos den ældste. Jeg har ellers kun fået positive tilbagemeldinger fra selv folk med kokos-skræk, som ikke kunne fornemme det mindste kokos, men det er selvfølgelig ikke alle, man kan stille tilfredse. Men super dejligt, at resten af familien kunne lide den! 🙂

      Må jeg spørge dig, hvilken kokosmælk, du brugte?

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

      1. Hej Maria

        Vi brugte Änglamarks kokosmælk.
        Det er næsten altid den vi har har i køkkenet.

        /Hanne Rose

  26. […] i en saftig og svampet muffin? Nej, vel? Så skulle det måske lige være en skål rygende varm risengrød med kanelsukker og smørklat (man må godt, selvom der er et par måneder til […]

  27. Virkelig den allerbedste risengrød jeg nogensinde har smagt synes andre plantemælk giver en underlig eftersmag, men den her gør ikke. kan virkelig anbefales

  28. Uden tvivl den bedste veganske version af risengrød – har prøvet adskillige typer plantemælk, men aldrig ramt plet på smag, konsistens og udseende, men denne er perfekt og ungerne har også godkendt den! Tak og glædelig jul:-)

    1. Tusind tak for din besked Line. Hvor er det dejligt at høre!
      God jul til dig og din familie

  29. Er den også bedre til risalamande?

    1. Hej Bent!

      Tak for din besked.
      Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave risalamande af risengrøden, men jeg har modtaget beskeder fra flere, som har – og med stor succes!
      Så jeg glæder mig i hvert fald selv til at prøve at lave risalamanden i år med denne opskrift.

      Lad mig endelig høre fra dig igen, hvis du giver den et forsøg.

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

    2. Den lækreste veganske risengrød
      Nu vil jeg ALDRIG savne koGrøden!

      Tak for den bedste opskrift også er det fedt man selv kan lege lidt med det, så den bliver lige som man var barn ♥️

  30. Rigtig lækker og cremet risengrød, som var et stort hit for både store og små.. ❤️ Jeg har været veganer i 1,5 år og for nogle måneder siden tog min mand (og dermed også vores to små guldklumper på 2 og 5 år) også springet. Vores hverdag bliver hele tiden lettere og mere smagsfyldt pga. jer der tager jer tid til at udvikle og dele fantastiske opskrifter, så tusind tak for det
    Selv skeptiske venner og familie spiser efterhånden med og synes maden er lækker.
    Vores lille familie glæder os til mange flere lækre opskrifter
    Rigtig glædelig jul

    1. Tusind tak for din besked Louise. Sikke en dejlig solskinshistorie på en ellers grå søndag!
      Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter.

      TAK og glædelig jul til jer! ❤️

  31. Ganske vist er den hvid og har ikke bismag af kokos, men den blev vandet i smagen og risene noget udkogt.. Vi foretrækker at der lidt struktur på risene.

    Så kan vi godt undvære den hvide farve, for at bebeholde den gode smag, som vi synes rismælen giver.

    1. Hej Tanya.

      Det er jeg da ked af at høre. Vi har alle forskellige smagspræferencer, og så er det jo godt, at der findes et hav af forskellige opskrifter.
      Det lader til, at du allerede har fundet lige præcis den opskrift, som passer dig og din familie – og så skal i da endelig bare blive ved med at bruge den!

      Må jeg spørge dig, hvilken kokosmælk, du brugte, og hvor længe, du kogte grøden? Det lyder som om, at den ikke har fået længe nok. Det er også en rigtig god idé, at lade grøden trække efter endt kogetid.

      Bedre held næste gang!

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

  32. […] dog klart anbefale at lave en helt klassisk og autentisk risalamande. Se tips i min opskrift “Den ultimative risengrød“. Nu ikke mere […]

  33. Jeg har været veganer i 4 år, men jeg har aldrig fået ramt plet på den helt rigtige cremet smag af risengrød, som man husker den, lavet på komælk, og det har ærgret mig meget, da jeg lige siden jeg var lille har været KÆMPE elsker af risengrød. Ja, det har såmænd også været min livret, og det er det stadig. 😉
    Det her, det er den ALLER bedste opskrift på vegansk risengrød, som jeg nogen sinde har prøvet !!! Og jeg har altså prøvet mange vegansk opskrifter på risengrød.. Ingen har ramt plet.. Men det har Maria’s!
    Kort sagt om opskriften: Kridhvid, cremet risengrød UDEN mærkelige bismage, men utroligt nok smag af ko-mælk.

    WIN WIN WIN.

    1. Min mission er fuldført – TAK Veronica! ^_^

  34. Jeg har to sønner med mælkeallergi og har prøvet forskellige opskrifter på risengrød og risalamande men uden succes, denne opskrift fra planteædere med kokosmælk er den eneste vi har haft succes med – det skal lige siges at vi alle ikke bryder os om smagen af kokosmælk men i denne opskrift der fungere det bare alligevel

    1. Hvor er det dejligt Winnie. Så er julen reddet!

  35. Sindsyg lækker og cremet risengrød! Især hvis man “putter” den i en times tid. Det sætter også minderne igang for mig da min mor gjorde det, da jeg var barn
    Kan virkeligt anbefale denne opskrift, bedste veganske risengrød!