Saftige veganske burgerbøffer til grillen

Opskrift på veganske burgerbøffer til grillen
Udskriv
Saftige veganske burgerbøffer
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
Tid i alt
35 min

Skru op for grillhyggen med denne opskrift på saftige veganske burgerbøffer lavet på ris, linser og svampe - lige til at smide på grillen.

Antal: 8 bøffer
Ret: Hovedret
Keyword: Linser, Ris, Svampe
Forfatter: Maria - Planteæderen.dk
Ingredienser
 • 4 dl kogte brune ris (1 dl tørvægt)
 • dl kogte grønne / brune linser (1 dl tørvægt)
 • 100 g svampe finthakket, (jeg brugte champignon)
 • 1 mellemstort løg, finthakket
 • 3 fed hvidløg, finthakket/presset
Tørre ingredienser
 • 1 spsk. maizena (majsstivelse)
 • 1 dl havregryn
 • 1 tsk. røget paprika
 • 1 tsk. oregano
 • 1 tsk. salt
 • ½ tsk. basilikum
 • ½ tsk. sort peber
Våde ingredienser
 • 1 tsk. HUSK (loppefrøskaller) eller hørfrø
 • 4 spsk. vand
 • 1 spsk. soyasauce
 • 1 spsk. tomatpure
Fremgangsmåde
 1. Steg løg, hvidløg og svampe på en tør pande, indtil det har taget lidt farve, og alt vandet fra svampene er fordampet. 

 2. Hæld de kogte ris, linser, løg og svampe i en stor skål og bland det hele godt sammen med en ske. Blend nu halvdelen af indholdet med en stavblender eller foodprocessor (alternativt kan du dele indholdet i to separate skåle, hvorefter du blender hele indholdet af den ene og vender den "ikke-blendede" del i tilsidst), og lad den anden halvdel forblive grov.

 3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en lille skål. Bland dem herefter i farsen (sørg for, at det bliver ordentligt blandet så der ikke er nogle tørre klumper tilbage).

 4. Bland HUSK og vand i et lille glas og tilsæt det til farsen sammen med tomatpure og soyasauce. Vend det hele godt sammen. Du skal ende ud med en sammenhængende fars med struktur i (se billede ovenfor)

 5. Lad farsen stå og trække minimum 15 minutter (gerne længere - fx i køleskabet natten over). Pres en stor skefuld af farsen sammen til en kugle i hænderne og mas den flad på et spækbræt. Tryk siderne ind mod midten indtil du har en rund, sammenhængende bøf uden sprækker på ca ½-1 cm's tykkelse (se billede ovenfor) Krydr bøfferne med salt og peber.

 6. Varm en grillpande op på fuld knald og tilsæt rigelige mængder fedtstof (jeg brugte kokosolie). Bruges en grill med rist så husk at pensle risten godt med olie samt evt. give overfladen af bøfferne en tur også.

  Brug en flad paletkniv til at skubbe ind under bøffen i ét hurtigt tag. 

 7. Steg bøfferne 5-10 minutter på hver side eller indtil ønskede grillstriber og konsistens er opnået. 

Noter

Rester af kogte ris og linser fra dagen før er perfekte til denne opskrift. Alternativt kan du sagtens koge ris og linser til formålet. Sørg blot for, at de får lov til at køle af, inden du begynder at forme bøfferne, så du ikke brænder nallerne !

Opskrift på veganske burgerbøffer til grillen
Nem opskrift på sprøde og oliefrie kartoffelbåde

Veganske burgerbøffer til sommerens grillaftener

Sommertid = burgertid ! Kickstart sommeren og skru op for grillhyggen med denne opskrift på saftige veganske burgerbøffer lavet på ris, linser og svampe. Har du en rest ris og linser fra dagen før, kan de være klar på en god halv time. Bøfferne hænger godt sammen og egner sig derfor perfekt til at blive stegt på en grillpande eller direkte på grillen. Imens farsen trækker kan du jo smide en portion sprøde fritter i ovnen og bakse en poriton hjemmelavet Møglækker-Mayo sammen. Dét er da fastfood der vil noget!

Velbekomme.

Instrukser til veganske burgerbøffer
Instrukser til veganske burgerbøffer

– Jeg elsker at se jeres kokkereringer. Find mig på Instagram og Facebook og tag mig i jeres kreationer eller skriv en kommentar i kommentarfeltet længere nede på siden. Her har du samtidig mulighed for at give opskriften stjerner fra 1-5, som er til stor hjælp for mig samt udbredelsen af det grønne budskab. Lad os sammen gøre verden til et grønnere og bedre sted at være. 💚

Veganske burgerbøffer

Tagget , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskriftsvurdering
Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

7 tanker om “Saftige veganske burgerbøffer til grillen

 1. Har du et forslag til noget i stedet for svampe?

  1. Hej Dorte.

   Svampene tilføjer bøfferne den der lidt “chewy” konsistens og umamismag – jeg ville måske prøve at erstatte dem med noget køderstatning eller helt undlade svampene og måske tilsætte lidt mere soyasauce for umamismagen 🙂

   Håber det var svar nok.

   De bedste hilsner
   Maria

 2. […] er sukker- og saltfri og med smag af røget paprika, og går derfor perfekt til en grillet burger med sprøde […]

 3. […] med blomkål ! Er du ikke til nuggets, kan de med et snuptag formes til bøffer og serveres i lækre planteburgere. Giv dem blot lidt længere tid i […]

 4. […] til salat med en skive hjemmebagt brød. Peperonata er også særdeles velegnet som smørelse i burgere og sandwich eller som “pesto” i en kold pastasalat, så lav gerne en stor portion […]

 5. […] som tilbehør til gyros eller burgere, eller dyp dem i ketchup, tzatziki eller noget helt […]

 6. Thanks, great article.