Spaghetti Carbonara (fedtfattig)

Vegansk spaghetti carbonara

Efter opfordring får i her opskriften på min veganske low-fat “spaghetti carbonara.”

Søger du den traditionelle fede og cremede Carbonara, må du gå tomhændet herfra. Søger du istedet et sundt alternativ og en hurtig hverdagsret, så er du kommet til det helt rette sted. Denne veganske udgave ikke bare ligner men smager også (efter min mening) hen ad den traditionelle italienske klassiker.

Blot fri for animalsk fedt, hormoner og kolesterol og propfyldt med skjulte grøntsager. Win-win !

Opskrift på low-fat vegansk spaghetti carbonara

Hvad med bacon?

En ret essentiel bestanddel af den traditionelle italienske carbonara er selvfølgelig bacon.

Savner du som veganer det sidste sprøde, salte og røgede finish, som bacon giver, kan du fx prøve mit sprøde æble-“bacon” fra min efterhånden ret populære opskrift på vegansk tunsalat. Æblet kan også fint erstattes af fx tyndtsnittede svampe, mandelflager eller små tofu-tern. Kun fantasien sætter grænser!

Buon appetito (italiensk: velbekomme)!

5 fra 2 stemmer
Opskrift på low-fat vegansk spaghetti carbonara
Udskriv
Vegansk spaghetti Carbonara
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Tid i alt
30 min

En lækker low-fat spaghetti carbonara med frisk persille. Den ikke bare ligner men smager også hen ad en traditionel italiensk carbonara !

Antal: 2 personer
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 200 g glutenfri pasta
Sauce
  • ½ blomkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse majs (ca. 150g)
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk tahin
  • ½ citron
  • 1 spsk gærflager
  • Sort peber
  • Kogevand blomkål
Topping
  • Frisk persille
Fremgangsmåde
  1. Sæt en gryde med vand over til pastaen.

    Kog/blancher blomkålen i en kasserolle til den er helt mør og gerne let udkogt (ca. 10-20 minutter). Husk at gemme kogevandet til senere.

  2. Når vandet koger, koges pastaen efter anvisning på posen.


    Steg imens løg og hvidløg i lidt vand til det har fået lidt farve.

    Smid blomkål, løg og hvidløg i en blender/foodprocessor sammen med de resterende ingredienser og kør (en stavblender kan også sagtens bruges). Tilsæt kogevand indtil det har en ensartet konsistens. Smag evt. til med mere tahin, citronsaft og gærflager.

  3. Dræn pastaen og vend saucen i. Anret i en skål og drys med frisk persille, tahin, citron, gærflager og friskkværnet peber.

Tips

Savner du bacon? Servér carbonaraen med mit sprøde æble-"bacon", eller erstat æbleskiverne med tyndtsnittede svampe, mandelflager eller små tofu-tern.

Tags , , , , , ,

10 kommentarer til “Spaghetti Carbonara (fedtfattig)

  1. Så lækker carbonara! Savnede meget denne ret, da jeg blev veganer, så opdagelsen af din opskrift har simpelthen reddet alle dage 😀 Endnu en opskrift, som er så simpel at lave og smager så godt – så godt at den er en fast del af vores madplan herhjemme!:P

    Jeg har lykkedes at spice den op med lidt røget paprika, sort salt, chili flager, oregano og basilikum (alt efter hvor italiensk jeg følte mig, hehe) Det vil jeg i hvert fald anbefale at prøve også 🙂
    Sidst toppede jeg den også med hjemmelavede salt/røget paprika mandler for lidt crunch og “bacon” smag.

    Jeg er bare KÆMPE fan, okay! 😀

    1. Hej Laura.

      Tusind tak for din besked! Fedt at høre, at opskriften er faldet i så god jord hjemme hos dig, og at den har hjulpet dig af med dine carbonara-cravings. 😀

      Amen det lyder da som om, at du har dine kokke-skills fuldstændig i orden.
      Det lyder vildt lækkert med de hjemmelavede “bacon”-mandler på toppen. Det er hermed noteret til næste gang!

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

  2. Lyder lækkert! Det må vi prøve
    Hvor mange gram majs svarer en dåse til?
    Kan jeg bruge noget andet end kapers? Jeg har aldrig brudt mig om dem, men det er længe siden, jeg har smagt dem sidst, så jeg husker ikke helt smagen. Andet end at de er sure ☺️
    Vh Line

    1. Hej Line!

      Det er en opskrift med nogle år på bagen efterhånden, og det er længe siden jeg sidst har lavet den, men jeg mener bestemt, at jeg brugte en af de små økologiske dåser på ca. 150g ^_^ Du kan fint bare undlade kapers.
      Jeg håber, opskriften falder i god jord.

      De bedste hilsner
      Maria // Planteæderen

  3. Hvad skal kogevandet?

    1. Kogevandet tilsættes indtil saucen har den ønskede, ensartede konsistens 🙂 Jeg har tilføjet det til opskriften så nu burde der ikke være nogen tvivl om, hvad det skal bruges til. Tak fordi du gjorde mig opmærksom, Louise ! 🙂

      1. Det var også det jeg endte med at gøre 🙂 Selv tak. Min smiley er forsvundet fra det først indlæg, så du får dobbelt her 😉 God påske!

        1. Godt jeg har sådan nogle kloge følgere. Rigtig god påske til dig også! 🙂 🙂 🙂

  4. Tusind tak for denne lækre opskrift! Den gik lige i hjertet (maven)!

    1. Det er jeg sørme glad for Jeppe ! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.