Hurtig, nem og sukkerfri ketchup med smag af røget paprika. Uundværlig i en burger eller som dyppelse til pommes !
- 1 dåse tomatpure (140g)
- 5 dadler / 2 spsk kokossukker
- ½ citron, saft (alternativt 1-2 spsk eddike)
- 1-2 tsk. røget paprika
- ½ tsk. sort peber
- Salt
- *Vand (jeg brugte ca. 2-3 dl)
-
Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor eller blend dem med en stavblender. Smag til med paprika, salt, peber, citronsaft eller hvad du nu synes, den mangler.
-
Dette er en stor portion (ca. 4 dl) så opbevar den på køl i en lukket beholder.
Ønsker man en ikke-sukkerfri version, eller har man ikke mulighed for at blende ketchuppen, kan man sagtens bruge 1-2 spsk sukker istedet for dadler. Jeg vil klart anbefale at man bruger kokossukker, da det smager helt fantastisk. Selv bruger jeg denne fra Urtekram (reklamelink). Vælger man at bruge alm. hvid sukker eller rørsukker, vil jeg råde til at give blandingen et hurtigt opkog for at opløse sukkeret.
Holdbarhed: 2-3 dage på køl. Lav derfor en lille portion, som du ved, du kan nå at spise. Ønskes en længere holdbarhed, skal ketchuppen koges og kommes på skoldede glas.
* Jeg fyldte den tomme dåse med tomatpure op med vand 2 gange for at få de sidste rester af tomat med i.
Lynhurtig ketchup i en sukkerfri version
Hvorfor betale dyre domme for ketchup på flaske, når man kan lave sin egen med få ingredienser, og ovenikøbet helt selv bestemme, hvordan den skal smage og hvad den skal indeholde?
Denne fri for raffineret sukker og med smag af røget paprika, og går derfor perfekt til en grillet burger med sprøde fritter.
Er du ikke til ketchup men mere til mayo eller remo (hvem er ikke det?!), har jeg nemme og billige opskrifter på begge dele. Du finder dem her: opskrift på “Møglækker Mayo”.
Rigtig god opskrift som er nem at gå til. Har du nogen idé om hvor længe det kan holde sig?
Hej Martin.
Tak for din besked og positive tilbagemelding.
Fedt at høre, at opskriften faldt i god smag! Det er nemlig super hurtigt og nemt at lave sin egen ketchup! 🙂
Jeg kan ikke sætte nogen præcis holdbarhed på ketchuppen, desværre, men jeg kan give dig et kvalificeret bud:
Opskriften på denne ketchup er en “lynudgave” og derfor udarbejdet med henblik på, at ketchuppen skal kunne laves og spises hurtigt.
Men eftersom ketchuppen ikke bliver opvarmet, og den indeholder tørrede krydderier (og evt. dadler) og en del vand, vil jeg mene, at den kun holder sig et par dage på køl. Jeg ville nok bruge den indenfor 2-3 dage. Jeg laver derfor gerne en lille portion, så jeg ved, at jeg kan nå at få det spist 🙂
Hvis du gerne vil forlænge holdbarheden, skal ketchuppen koges igennem og hældes på skoldede glas. Da vil den formentlig holde sig et par uger på køl.
Jeg håber, at det var svar nok.
Endnu engang tak for din besked – en note omkring holdbarhed er hermed tilføjet opskriften. 🙂
De bedste hilsner
Maria
Mega lækker og dejlig nem opskrift – var faktisk overrasket over hvor meget det smagte af købe ketchup – sød og sur i perfekt kompi :).
Jeg ville helst have min ketchup tyk så jeg brugte mellem 1,5 og 2 del vand.
“Ketchup” er prøvet og har så absolut intet med ketchup at gøre, en syrlig og røget smag af konservesdåse, at dadlerne skulle erstatte sukkeret er jo til at grine af, dette produkt kommer aldrig i sortiment hos mig.
Hej Danni.
Øv, det er jeg da ked af at høre. Det er svært at gøre alle tilfredse, da vi jo alle sammen har forskellige smagsløg og smagspræferencer.
Opskriften her er en af mine ældre af slagsen, og der er længe siden jeg sidst har kigget på den. Den trænger helt sikkert til en opdatering 🙂 Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
Løsningen med dadler er egentlig mest henvendt dem, som helt ønsker at undgå raffineret sukker. Selv foretrækker jeg klart udgaven med kokossukker, som tilføjer en lækker blød konsistens og karamelagtig smag. Kokossukkeret vil også bedre afstemme syrligheden i tomatpuréen.
Bedre held næste gang.
De bedste hilsner
Maria // Planteæderen
[…] daglige måltider, er der gået noget helt galt. Hvad end det er som sprøde ovnbagte fritter med hjemmelavet sukkerfri ketchup, dampede i min trykkoger til de får den helt rigtige fløjlsbløde konsistens eller som her i den […]
Lavet til aften første gang, meget lækkert og dejlig nem.. tak igen.
Den er nemlig super hurtig lige at bikse sammen ! Velbekomme.
[…] dem med en spandfuld hjemmelavet ketchup, mayo eller noget helt tredje, og ingen vil bemærke, at de er propfyldt med blomkål ! Er du ikke […]
[…] Servér dem med lækre, sprøde ovnbagte fritter, dyppet i en smagfuld 5-minutters ketchup. […]
[…] er som regel ret simple og hurtige at lave – en pastaret med pesto, kartoffelbåde med ketchup eller noget andet […]
[…] – kogte, mosede eller her som bagte kartoffelbåde. Jeg dypper dem tit i min super nemme ketchup, som kan laves på under 5 minutter. Det er som om jeg har fået mine smagsløg samt kærligheden […]