Grøntsags bolognese med spinat

Vegansk grøntsags bolognese – nem og hurtig version

En nem og hurtig grøntsags bolognese med spinat og bladselleri. Perfekt til pasta, ris , kartoffelmos eller som her, økologisk kogt hirse.

Når middagen skal hurtigt på bordet efter en lang arbejdsdag laver jeg tit denne grøntsags “bolognese” – jeg ved egentlig ikke per definition hvad en bolognese er, men det er nu hvad jeg har valgt at kalde den. I princippet er det egentlig bare en fyldig tomatsauce med grøntsager. Bolognese lyder bedre – am I right?

20-30 minutter

Den har bedst af at koge ind i 20-30 minutter, men kan sagtens være klar på 15 minutter – perfekt at lave, mens du venter på at dine pasta, ris eller kartofler koger færdigt. Søger du en hel autentisk bolognese som kan bruges til lasagne og spaghetti med kødsovs, kan du med fordel prøve min klassiske opskrift på den bedste kødsovs – helt uden kød.

Opskrift på hurtig grøntsagsbolognese med spinat

– Jeg elsker at høre fra jer, når i giver jer i kast med mine opskrifter. Find mig på Instagram og Facebook @planteaederen, og #-tag mig i jeres kreationer eller skriv en kommentar i kommentarfeltet her på siden. Kommentarfeltet findes nedenfor, lige under opskriften. Her har du samtidig muligheden for at give opskriften stjerner fra 1-5. Din stemme er med til at udbrede det grønne budskab. Af hjertet tak ! 💚

Grøntsags bolognese
Udskriv
Grøntsags bolognese med spinat
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Tid i alt
20 min

En nem og hurtig grøntsags bolognese med spinat og bladselleri. Perfekt til pasta, ris eller kartoffelmos.

Antal: 2 personer
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Glutenfri, Grøntsager, Tomat
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 tsk. oregano (tørret eller frisk)
  • ½ tsk. rosmarin (tørret eller frisk)
  • sort peber
  • 200 g helbladet spinat (frisk eller frossen)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1-2 spsk. sukker*
  • 1 spsk. røget paprika
Topping
  • Frisk basilikum
  • Gærflager
Fremgangsmåde
  1. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Steg løg på en hed pande til det er let gyldent (tilsæt evt. lidt vand så det ikke brænder på)

  2. Tilsæt hvidløg, bladselleri og krydderier og steg et par minutter til bladsellerien tager farve.

  3. Tilsæt spinaten og steg den et par minutter til den falder lidt sammen.

  4. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpure, sukker og røget paprika og rør rundt. Sæt låg på og kog op. Skru ned på lavt blus og lad koge i 10-15 minutter.

  5. Smag til med sukker, paprika, peber og evt. salt. Lad evt. koge et par minutter uden låg for at reducere og tykne saucen.

  6. Servér over kogt pasta eller ris.

Noter

Saucen har endnu bedre af at koge i 20-30 minutter, og til slut 10 minutter uden låg.
* Sukkeret er uundværligt i denne opskrift, da det neutraliserer syren fra tomaterne. Ønskes en version uden raffineret sukker, kan dette sagtens substitueres med dadelpure af 4-5 dadler. Jeg foretrækker dog kokossukker, for dets lækre karamelsmag.

Tags , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

1 kommentar til “Grøntsags bolognese med spinat

  1. […] Prøv den i en lasagne (med massere af ÅÅHST), mousakka eller spaghetti bolognese.  […]