Karryret med ananas og blomkål

Sød og krydret karryret med ananas og stegt blomkål

Når jeg er i rigtig gourmet/kokke-humør, og jeg har lidt mere tid til at kæle for maden, er det som regel asiatiske gryderetter, jeg kaster mig over. Orientalsk mad kan med sin ofte perfekte balance mellem det krydrede, sure, salte, søde og fede frembringe en næsten magisk madoplevelse, der samtidig formår at få en til at drømme sig væk til fjerne og eksotiske himmelstrøg. Den fuldendte velafbalancering af grundsmagene øger desuden mæthedsfornemmelsen og bevirker, at langt de færreste sidder tilbage med en følelse af, at de savner kødet.

Selvom de asiatiske retter ofte kræver lidt mere planlægning og et velassorteret krydderiskab, er de alligevel nemme og hurtige at gå til, fordi de ofte bare skal passe sig selv. Det er egentlig kun snitte og pillearbejdet, der kan være tidskrævende, men hvis man laver en stor portion, har man til flere dage – og gryderetter bliver oftest kun bedre, jo længere de står ! Et godt råd, hvis man som mig elsker asiatisk mad og agter at kaste sig ud i at lave retterne selv, er, at have sine krydderier i orden. Jeg går aldrig ned på krydderier og har altid de gængse lige ved hånden.

Her får i min opskrift på en sød og krydret asiatisk inspireret karryret (“curry”) med kartofler, ananas, blomkål og kokosmælk med masser af smag, sødme og bid.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Curry-med-ananas-og-blomkål4

Curry med ananas

5 fra 2 stemmer
Opskrift på vegansk karryret med ananas og blomkål
Udskriv
Curry med ananas og blomkål
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
1 t
Tid i alt
1 t 30 min

Asiatisk inspireret karryret med kartofler, ananas, blomkål og cremet kokosmælk - masser af smag, sødme og bid. Perfekt i en travl hverdag!

Antal: 4 personer
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Forfatter: Maria - Planteæderen.dk
Ingredienser
Ovnblanding
  • 1/2 blomkål
  • 2-3 store gulerødder
  • 1 løg
  • 500 g kartofler
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. koriander (stødt)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. spidskommen (hele frø)
  • 1 tsk. ingefær (stødt)
  • ½ tsk. kardemomme
Karrypasta
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knold ingefær
  • 1 forårsløg
  • Evt. friske koriander (stilke)
Karryret
  • 1 lille håndfuld tørrede karryblade (kan undlades eller udskiftes med 3 laurbærblade)
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • ½ tsk. kanel
  • 3 hele kardemommekapsler (kun de sorte korn)
  • 1 dåse hakket ananas
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse bønner (kikærter, canellini eller butterbeans, drænet og skyllet)
  • ½-1 tsk salt
  • Evt. friske korianderblade
Fremgangsmåde
Ovnblandingen
  1. Del blomkålen i buketter og skær dem i skiver. Skær ligeledes gulerødder, løg og kartofler i mundrette stykker - jo større, jo bedre. Vend alle grøntsagerne i krydderierne, fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen v. 200°C i ca. 30 minutter til de er møre og gyldne (de må gerne være let brankede i overfladen).

Karrypasta
  1. Smid alle ingredienserne i en foodprocessor (alternativt kan det hele hakkes meget fint) og blend det godt. Skrab evt. siderne ned et par gange, så det bliver en nogenlunde homogen masse.

Karryret
  1. Varm en stor gryde op (evt. en stor wok-gryde) over fuld varme og rist de tørrede krydderier kort, indtil de begynder at dufte og poppe let. Tilsæt karrypastaen og steg et par minutter. Tilsæt evt. lidt vand eller olie, så det ikke brænder på.

  2. Tilsæt ananas+saft, de hakkede tomater, bønner, kokosmælk og salt og kog retten op. Fyld evt. vand i den tomme dåse med hakkede tomater for at få det sidste med og tilsæt det til retten.

  3. Sæt låg på og skru ned til lav varme. Lad simre i 20-30 minutter. Smag retten til med salt og peber.

  4. 5 minutter inden servering tilsættes ovnblandingen. Skru op for blusset og kog retten op under omrøring. Tilsæt evt. friske korianderblade inden servering.

  5. Servér m. ris og top den fx med ristede peanuts. 

Noter

Lav retten om formiddagen og lade den stå og trække i løbet af dagen - gerne et helt døgn - hvis du har tid.

Tagget , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

4 tanker om “Karryret med ananas og blomkål

  1. Såååå lækkert… elsker kombinationen mellem de lidt skarpe krydderier og den søde kokos og ananas…

  2. Superlækker ret! Herhjemme afprøvet med kokosmælk og olivenolie til stegning, samt uden sennepsfrø (det havde vi ikke lige). Mild og børnevenlig, men med masser af smag. Både min 2- og 4-årige spiste glade en god portion hver 🙂

    1. Det lyder lækkert, Ida! Tak for din positive respons.
      Selv foretrækker jeg også karryretter med kokosmælk – gerne fuldfed og masser af det!