Den obligatoriske hummus opskrift
Alle madbloggere (eller hvad man nu kalder os mad-nørder…) skal have en opskrift på hummus. Sådan er det bare. Og hvis du står og er helt rundt på gulvet over, hvad du skal servere for en veganer, så går du sgu aldrig helt galt i byen med en god og solid hummus. Som tilbehør til noget andet lækkert selvfølgelig. Selvom det er så godt, at det sagtens kunne spises råt med en ske. Jeg siger det bare …
Her får i min version der kan laves på 5 minutter i en foodprocessor. Den er såmænd ikke særlig forskellig fra andre opskrifter. Jeg har dog valgt at skippe olien, da jeg ikke synes den bidrager til smagen men blot tilføjer tomme kalorier. Men frygt ej – den er bestemt ikke mindre lækker af denne grund ! Nyd den som en spread på hjemmebagt brød, som en dip til græske fladbrød eller som del i en overdådig buffet.
Velbekomme.
Har du også spist lidt for mange rundtenommere med hummus, og er du kørt godt træt i den samme frokost, kan du prøve min kikærtesalat aka vegansk tunsalat eller mine sunde (NO!) Chicken Nuggets. Så får du stadig alle de gode og sunde egenskaber fra kikærterne – blot i HELT nye forklædninger !
Del dine kreationer med mig på instagram @planteaederen og husk endelig at smide en kommentar herunder samt give opskriften ærlige stjerner – det vil hjælpe mit opskriftsmageri gevaldigt. Tak !

Min version af en hummus der kan laves på 5 minutter i en foodprocessor. Den er såmænd ikke særlig forskellig fra andre hummus opskrifter - men det gør den ikke mindre lækker. Nyd den som spread på hjemmebagt brød eller som dip til fladbrød.
- 1 dåse kikærter
- 2 spsk. lys tahin (jeg bruger en blanding af lys og mørk, hvis jeg har)
- 2 fed hvidløg
- 1 citron (saften heraf)
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. spidskommen
- 1 knsp. røget paprika
- 1 knsp. sort peber
- Evt. aquafaba (kikærtevand)
-
Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor og kør blandingen indtil den er helt glat og cremet. Justér konsistensen med kikærtevand.
-
Servér fx hummus som spread ovenpå hjemmebagt brød eller som dip til græske fladbrød.
[…] Disse pande-grillede fladbrød er essentielle som tilbehør til sommerens grillaftener. Med deres bløde, luftige og seje indre, passer de perfekt til en græsk gyros eller som dyppelse til tzatziki, pesto eller hummus. […]