Tzatziki – den græske klassiker

Vegansk tzatziki

Her får du en opskrift på en vegansk tzatziki – den traditionelle græske dip der går godt til alle middelhavsretter.

Denne veganske udgave er baseret på sojayoghurt, agurk og hvidløg – men lad jer endelig ikke afskrække af den “veganske” betegnelse. Den smager nemlig fuldstændig som den traditionelle version vi kender fra Grækenland. Faktisk synes mange, at den veganske udgave er bedre, fordi de slipper for den “fede” smag som sætter sig i ganen.

Med din yndlings plantebaserede yoghurt, kan den være klar på kun få minutter. Jeg foretrækker dog at dræne min yoghurt natten over, da dette giver et tykkere og mere cremet resultat. Brug den metode, der passer dig bedst.

Prøv fx at servere den som tilbehør til fladbrødovnbagte fritter eller i en græsk gyros.

Vegansk græsk tzatziki og fladbrød
vegansk-graesk-gyros-med-karameliseret-auberginefyld

5 fra 1 stemme
Opskrift på vegansk tzatziki
Udskriv
Vegansk græsk tzatziki
Forb. tid
10 t
Tilb. tid
5 min
Tid i alt
10 t 5 min

Her får du en opskrift på den traditionelle græske dip. Den er uundværlig i gyros eller som tilbehør til middelhavsretter.

Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 750 ml neutral sojayoghurt*
  • 1 stor agurk
  • 1-2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 tsk salt
  • peber
Fremgangsmåde
  1. Dræn sojayoghurten natten over i et (muligvis flere) kaffefilter, hvis den er for tynd. Se evt. billede nedenfor, hvor jeg viser, hvordan jeg nemt dræner en karton af alpros neutrale sojayoghurt med skål, sigte og kaffefiltre.

  2. Skyl agurken og skær den over på langs. Fjern kernerne med en ske og riv agurken på et rivejern. Pres så meget af væden ud af den revne agurk som muligt (smid evt. den revne agurk i en skål, drys med salt og lad stå i en halv times tid. Salten er med til at trække vandet ud)

  3. Bland den drænede yoghurt med agurk, hvidløg, eddike, salt og peber.

  4. Pynt evt. med agurkeskiver, oliven og et drys paprika, og servér den fx som dip til græske fladbrød.

Tips

Hvis du har tid, så lav tzatzikien om morgenen eller dagen før, så den kan stå og trække endnu mere smag i køleskabet natten over.

*Jeg brugte Alpro's Mild & Creamy Naturel til formålet. Hvis du bruger en yoghurt der allerede er tyk, kan du selvfølgelig springe hele dræningsprocessen over.

Dræning af vegansk tzatziki

Tags , , , , ,

4 kommentarer til “Tzatziki – den græske klassiker

  1. […] som tilbehør til gyros eller burgere, eller dyp dem fx i ketchup, tzatziki eller […]

  2. […] serveret i bløde grillede fladbrød, ledsaget af sprøde ovnbagte fritter og en lækker cremet tzatziki, så du opnår den helt rigtige autentiske græske […]

  3. Fantastisk tzatiki og smagte meget autentisk

  4. […] deres bløde, luftige og seje indre, passer de perfekt til en græsk gyros eller som dyppelse til tzatziki, pesto eller […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

%d bloggers like this: