Spaghetti Carbonara

Vegansk spaghetti carbonara

Efter opfordring får i her opskriften på min veganske low-fat “spaghetti carbonara.”

Søger du den traditionelle fede og cremede Carbonara må du gå tomhændet herfra. Søger du istedet et sundt alternativ og en hurtig hverdagsret, så er du kommet til det rette sted ! Denne veganske udgave ikke bare ligner men smager også (efter min mening) hen ad den traditionelle italienske klassiker.

Blot fri for animalsk fedt, hormoner og kolesterol og propfyldt med skjulte grøntsager. Win-win !

4 fra 1 stemme
Opskrift på low-fat vegansk spaghetti carbonara
Udskriv
Vegansk spaghetti Carbonara
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Tid i alt
30 min

En lækker low-fat spaghetti carbonara med frisk persille. Den ikke bare ligner men smager også hen ad en traditionel italiensk carbonara !

Antal: 2 personer
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 250 g glutenfri pasta
Sauce
  • ½ blomkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse majs
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk tahin
  • ½ citron
  • 1 spsk gærflager
  • Sort peber
  • Kogevand blomkål
Topping
  • Frisk persille
Fremgangsmåde
  1. Sæt en gryde med vand over til pastaen.

  2. Kog/blanchér blomkålen til den er mør (ca. 10-20 minutter) i en lille kasserolle. Husk at gemme kogevandet !

  3. Når vandet koger, koges pastaen efter anvisning på posen.

  4. Steg løg og hvidløg i lidt vand til det har fået lidt farve.

  5. Smid blomkål, løg og hvidløg i en blender/foodprocessor med de resterende ingredienser og kør. Tilsæt kogevand indtil det har en ensartet konsistens. Smag evt. til med mere tahin, citronsaft og gærflager.

  6. Dræn pastaen og vend saucen i. Anret i en skål og drys med frisk persille, tahin, citron, gærflager og friskkværnet peber.

Tags , , , , , ,

6 kommentarer til “Spaghetti Carbonara

  1. Hvad skal kogevandet?

    1. Kogevandet tilsættes indtil saucen har den ønskede, ensartede konsistens 🙂 Jeg har tilføjet det til opskriften så nu burde der ikke være nogen tvivl om, hvad det skal bruges til. Tak fordi du gjorde mig opmærksom, Louise ! 🙂

      1. Det var også det jeg endte med at gøre 🙂 Selv tak. Min smiley er forsvundet fra det først indlæg, så du får dobbelt her 😉 God påske!

        1. Godt jeg har sådan nogle kloge følgere. Rigtig god påske til dig også! 🙂 🙂 🙂

  2. Tusind tak for denne lækre opskrift! Den gik lige i hjertet (maven)!

    1. Det er jeg sørme glad for Jeppe ! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.