Sådan laver du den perfekte bananis

Her viser jeg dig, hvordan du laver den Perfekte Bananis – kun af bananer !
Bananis har været lidt af en trend på Instagram de seneste par år og jeg lægger da også ret tit billeder op af min lækre, cremede og luftige bananis.

Jeg ser tit folk “fejle” ved at komme alt for meget væske i og dette ender ud i noget nærmere en smoothie end en is.
Så nu har jeg sat mig for at lave en video for at vise jer, hvordan jeg laver min helt perfekte bananis. Cremet og luftig i konsistens, fuldstændig ligesom softice. Bare bedre ! Spis den som morgenmad, frokost, dessert, ja sågar aftensmad – for denne is ER sund og kan spise hele døgnet rundt. Top den evt. med frisk eller tørret frugt eller noget sprødt, som min banan og kokos granola.

Er det bare mig eller er der ved at danne sig en banan-tendens her på Planteæderen?

Du finder opskriften længere nede på siden.

Bananis

 NB: Af sikkerhedsmæssige årsager råder jeg ikke til at tage låget af din blender ligesom jeg gør i videoen.
Brug istedet det lille hul i toppen af blenderen eller skrab siderne ned af flere omgange (sluk blenderen ind imellem).

Vælger i at tage låget af som jeg, er det på eget ansvar ! 🙂
Jeg vil dog sige, at jeg har gjort det flere gange med min blender uden at der er sket noget. Jeg sørger dog altid for at starte med at have låget på når jeg tænder for blænderen. Så jeg er sikker på det ikke sprøjter ud over det hele. Et andet godt råd er, at køre blenderen på lavest mulige hastighed i starten.

God fornøjelse !

saadan-laver-du-den-perfekte-bananis
Udskriv
Sådan laver du den perfekte bananis
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
5 min
Tid i alt
25 min

Hermed en videoguide til hvordan DU kan lave den perfekte, cremede og faste bananis du altid har drømt om - intet andet end bananer !

Antal: 1 person
Ret: Dessert, Morgenmad
Ingredienser
  • 4-5 store frosne, modne bananer
  • En sjat vand eller plantemælk
Fremgangsmåde
  1. Skræl dine modne bananer og frys dem ned natten over i en bøtte eller pose (mindst 6 timer, hvis du fryser dem ned hele).

  2. Læg de frosne bananer på et spækbræt og lad dem optø ved stuetemperatur 20-30 minutter til overfladen bliver blød. Brug en skarp brødkniv til at skære bananerne i skiver.

  3. Find din blender frem og dæk bunden med en sjat vand eller plantemælk (ca. 25 ml) og smid bananerne oveni. Tænd din blender og skrab siderne af blenderglasset ned med en dejskraber - tag evt. låget af (medmindre det går for vildt for sig) for, at gøre det nemmere at skrabe siderne ned. Fold forsigtigt siderne ind over midten, når isen begynder at blive ensartet. Skru op for hastigheden et par sekunder til sidst, til du har en lækker cremet og ensartet bananis. 

    I min video viser jeg præcis, hvordan jeg gør dette. 

Tags , , , , ,

2 kommentarer til “Sådan laver du den perfekte bananis

  1. Ville gerne at du skrev dine opskrifter i teksten, fremfor video alene – det er simpelthen for langsommeligt 😉

    1. Hej Manett.
      Øv, det er jeg da ked af at høre.
      Det skal lige siges, at jeg kun har 2 opskrifter, hvor der ikke hører tekst med – denne og mine oliefrie kartoffelbåde. Jeg syntes simpelthen, det var unødvendigt at lave en opskrift, hvor den eneste ingrediens er “bananer”.
      Når det kommer til bananis (eller “nicecream” som det også kaldes) er det fremgangsmåden der, efter min mening, er den vigtigste, og jeg ville rigtig gerne have mulighed for at vise, præcis hvordan jeg opnår en perfekt is, der ikke er for tynd og vandet. Derfor lavede jeg en video, istedet for tekst.
      Men tak for din kommentar – jeg har nu inkluderet en lille tekst til opskriften også. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.