Oliefri persillepesto

Oliefri persillepesto

Oliefri pesto med persille

Pesto er og bliver en klassiker i ethvert køkken.
Det smager fantastisk, fås i et hav af varianter og kan bruges til alskens ting og sager. What’s not to love?

Det kniber dog på sundhedsfronten grundet det ofte meget høje indhold af især olie men også parmasan, som, efter min mening, begge er fuldstændig overflødige. Her har jeg lavet en vegansk oliefri udgave som både er frisk, cremet og fyldig.

Prøv den oven på mit super nemme fuldkornsbrød , vend den i en kold pastasalat eller noget helt tredje !

Velbekomme.

Opskrift på oliefri vegansk persille pesto
Udskriv
Oliefri persillepesto
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Tid i alt
10 min

Lækker vegansk oliefri pesto med smag af frisk persille og cremet tahin. Perfekt oven på brød eller vendt i en kold pastasalat.

Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 1 moden avocado
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 forårsløg
  • 1 stor tsk. tahin
  • 1 lille håndfuld mandler, ca. 20 stk
  • ½ citron, saft og skal
  • Salt + peber
Fremgangsmåde
  1. Smid alle ingredienserne i en foodprocessor og kør indtil blandingen er homogen. Tilsæt mere citronsaft eller vand hvis den er for tyk. Smag til med citron, tahin, salt og peber.

Tips

Holdbarhed: et par dage i køleskab i en lufttæt beholder.

Tags , , , ,

2 kommentarer til “Oliefri persillepesto

  1. […] luftige og seje indre, passer de perfekt til en græsk gyros eller som dyppelse til tzatziki, pesto eller […]

  2. […] Det problem slap jeg af med da jeg kom frem til opskriften på dette super nemme, hurtige og fejlfrie grydebrød, efter MANGE ganges justeringer hist og her. Jeg søgte mange gange forgæves efter et RIGTIGT fuldkorns grydebrød (du ved, sådan et med 50% fuldkorn) som samtidig var luftigt og lækkert. Det vil jeg mene og påstå at lige netop dette brød er – jeg synes ihvertfald i skal give det et skud ! Min kære moder ønsker tit dette brød til sin morgenkaffe i weekenden (jeg holder mig pt. fra gluten så det sker ikke særlig tit længere!) Hvad med at prøve det med en omgang NATURLI smørbar eller min oliefrie pesto? […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

%d bloggers like this: