Hurtig og mættende grød

Hurtig og mættende morgenmads grød

Det er sjældent, jeg gider finde gryde og grydeske frem om morgenen (det skal jo vaskes op…), for at lave en god og solid omgang grød.

Men man kan altså sagtens stadig lave grød, helt uden stress og ekstra opvask, som samtidig er velsmagende, mættende og super sund.

Her viser jeg dig, hvordan du let kan lave en billig, sukker- og glutenfri morgengrød helt uden animalske produkter. Så er det slut med dårlige undskyldninger for at springe morgenmaden over !

Er du kørt fuldstændig træt i havregrøden, er du simpelthen nødt til at prøve min kokos chiagrød med hindbærkompot og ristede mandler. Jeg siger det bare.

Opskrift på mættende vegansk morgengrød
Udskriv
Mættende morgengrød med frugt
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Tid i alt
15 min

En super hurtig, velsmagende, sund og mættende morgengrød - helt uden gluten og tilsat sukker ! Perfekt til en travl hverdag.

Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 130 g Havregryn Glutenfrie
  • Kogende vand
  • Knivspids havsalt
  • 4-5 Dadler
  • 1 Banan
  • 1 Kiwi øko
  • 3-4 Figner tørrede
Fremgangsmåde
  1. Kog noget vand i en elkedel.

  2. Hæld havregrynene i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad stå og trække indtil det meste af vandet er væk.

  3. Rør rundt med en ske og tilsæt mere vand hvis nødvendigt.

  4. Tilsæt dadler og rør rundt.

  5. Skær banan, kiwi* og figner i skiver og brug dem som topping.

Tips

Brug lige præcis det frugt du har lyst til.
*Hvis du vil være ekstra fancy lige som mig kan du skære kiwien i en stjerneform (se video).

Tags , , , , ,

4 kommentarer til “Hurtig og mættende grød

  1. Hvor meget vand bruger du?
    Denne opskrift er som skrevet næsten 900 kcal. Det er en voldsom portion!

    1. Hej Asbjørn.
      Ja, du har ret. Jeg har nok været lidt gavmild, da jeg skrev opskriften ind i sin tid Jeg har nu ændret opskriften til at være til 2 personer.
      Men til denne type grød, brugte jeg ikke nær så meget vand, som hvis jeg fx kogte den i en gryde. I en gryde ville jeg bruge dobbelt så meget vand som gryn. Med kogt vand bruger jeg vel ca. samme mængde vand som gryn, måske lidt mere. Prøv dig frem ^_^

  2. Er vild med dine opskrifter! Håber på flere i fremtiden 😀

    1. Bare rolig – der kommer helt sikkert flere ! ^_^ Skønt at de kan bruges !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.