Cremet kokosis

Det veganske ismarked er endnu ikke så stort herhjemme i Danmark og prisen på de produkter der nu er, er ret pebret hvis i spørger mig.
Jeg giver jer hermed min opskrift på en lækker, cremet vegansk kokosis, som jeg efterhånden har lavet ret mange gange til gæster og familie (og de er alle vilde med den!) Den lækre smag af kokos vil med garanti bringe dig en tur til de varme lande ! Super nem at lave, billig og kræver ikke et hav af ingredienser – dog en ismaskine. De koster ikke alverden og måske du kan låne, hvis du ikke ejer en?

Jeg har forsøgt mig med en lille video så i kan se fremgangsmåden. Opskriften finder i længere nede på siden. God fornøjelse !

Vegansk kokosis

Cremet-vegansk-kokosis
Udskriv
Cremet vegansk kokosis
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Tid i alt
45 min

En lækker, cremet vegansk kokosis lavet på kokosmælk og ristet kokos. Smager som en lækker italiensk gelato.

Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 3 dåser kokosmælk, økologisk er bedst
  • 150 g sukker, økologisk rørsukker giver den bedste smag
  • 3 spsk. maizena majsstivelse
  • 1-2 tsk. vaniljesukker
  • knivspids salt
  • 3 spsk. kokosmel
Fremgangsmåde
  1. Ryst dåserne med kokosmælk grundigt, da de har tendens til at skille. Overfør indholdet til en gryde og tag ca. 2 dl fra i en lille skål.

  2. Tilsæt sukker og salt til gryden og varm op ved middel varme til sukkeret er opløst, ca. 5 minutter.

  3. Tilsæt i mellemtiden Maizenaen til den lille skål med kokosmælk og pisk det godt sammen for at undgå klumper.

  4. Når sukkeret er opløst tilsættes Maizenablandingen under omrøring, samt vaniljesukkeret.

  5. Opvarm nu hele blandingen ved middel varme indtil den tykner (skal dække bagsiden af en grydeske, se evt. videoen) ca. 10-15 minutter. Husk at røre i blandingen undervejs så det ikke brænder på. Blandingen må IKKE komme op at koge !

  6. Steg kokosmelet på en pande til det er gyldent og tilsæt det til gryden med isblandingen.

  7. Sæt isblandingen på køl indtil den skal køres på ismaskine.

  8. Kør den på ismaskinen i 20-30 minutter (afhænger af mærket på din ismaskine) indtil den får konsistens som softice.

  9. Servér isen som softice eller frys den ned i 2-3 timer inden isen skal serveres.

Tips

Opbevares isen i fryseren i mere end 5 timer, bør den tages op og tø ½-1 times tid inden den skal serveres, da den ellers er meget hård !
Kan sagtens holde sig i fryseren i flere uger.

Tags , , , ,

6 kommentarer til “Cremet kokosis

  1. Kan man bruge en foodprocessor hvis man ikke har en ismaskine? Ser mega lækkert ud 🙂

    1. Hej Heidi.

      Nej det kan du ikke. Ismaskinen sørger for, at isen er under konstant omrøring imens den fryses. Dette gør en foodprocessor desværre ikke.
      Hvis ikke du har mulighed for at låne en ismaskine, kan du prøve at stille isen direkte i fryseren. Den vil dog krystallisere en hel del, desværre. For det bedste resultat, skal du tage den ud af fryseren 1 gang i timen og røre/piske den op. Så undgår man de værste iskrystaller.

      God fornøjelse !
      Maria // Planteæderen

  2. Pretty nice post. Thank you so much!

  3. Må absolut prøves.
    Hvor er den bare fin din video!!!

    1. Tusind tak, hvor er du sød ^_^
      Fortæl mig endelig hvordan det gik !

  4. Det er simpelthen en fantastisk is, bedre end italiensk is 🙂
    og skøn video 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.