Cremet kokosis

Cremet vegansk kokosis a la italiensk gelato

Lækker, blød og cremet kokosis, der smager af en fed italiensk gelato? Yeah baby – og så lige hjemme i din egen stue !

Det veganske ismarked er endnu ikke så stort herhjemme i Danmark og prisen på de produkter der nu engang er, er ret pebret, hvis i spørger mig.
Jeg giver jer hermed min opskrift på en lækker, cremet vegansk kokosis, som jeg efterhånden har lavet ret mange gange til gæster og familie (og de er alle vilde med den!) Den lækre smag af kokos vil med garanti bringe dig en tur til de varme lande. Super nem og billig at lave, og så kræver den ikke et hav af ingredienser – dog er en ismaskine nødvendig for, at få den helt perfekte cremede konsistens. De koster ikke alverden og måske du kan låne, hvis du ikke ejer en selv?

Cremet kokosis

Instruktionsvideo – så kan det ikke gå galt!

Er du ikke helt ferm i det der ismageri, har jeg lavet en instruktionsvideo, som nøje viser hele fremgangsmåden. Videoen har jeg linket nedenfor, men kan også findes på min YouTube-kanal, hvor jeg hovedsageligt uploader opskriftsvideoer.

Sundere alternativ

Det er ingen hemmelighed, at kokosmælk er lidt en fed fætter at have med at gøre, og opskriften her indeholder da også en hel del sukker. Har du ikke allerede stiftet bekendskab med nicecream, synes jeg helt sikkert du skal læse min guide til den perfekte nicecream. Nicecream er sund is lavet på bananer, der kan spiser til morgen, middag og aften med god samvittighed.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Vegansk kokosis

Cremet-vegansk-kokosis
Udskriv
Cremet vegansk kokosis
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Tid i alt
45 min

En lækker, cremet vegansk kokosis lavet på kokosmælk og ristet kokos. Smager som en lækker italiensk gelato.

Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 3 dåser kokosmælk, økologisk er bedst
  • 150 g sukker, økologisk rørsukker giver den bedste smag
  • 3 spsk. maizena majsstivelse
  • 1 vaniljestang, kornene heraf (eller 1-2 tsk vaniljesukker)
  • knivspids salt
  • 3 spsk. kokosmel
Fremgangsmåde
  1. Ryst dåserne med kokosmælk grundigt, da de har tendens til at skille. Overfør indholdet til en gryde og tag ca. 2 dl fra i en lille skål.

  2. Tilsæt sukker og salt til gryden og varm op ved middel varme til sukkeret er opløst, ca. 5 minutter.

  3. Tilsæt i mellemtiden Maizenaen til den lille skål med kokosmælk og pisk det godt sammen for at undgå klumper.

  4. Når sukkeret er opløst tilsættes Maizenablandingen under omrøring, samt vaniljesukkeret.

  5. Opvarm nu hele blandingen ved middel varme indtil den tykner (skal dække bagsiden af en grydeske, se evt. videoen) ca. 10-15 minutter. Husk at røre i blandingen undervejs så det ikke brænder på. Blandingen må IKKE komme op at koge !

  6. Steg kokosmelet på en pande til det er gyldent og tilsæt det til gryden med isblandingen.

  7. Sæt isblandingen på køl indtil den skal køres på ismaskine.

  8. Kør den på ismaskinen i 20-30 minutter (afhænger af mærket på din ismaskine) indtil den får konsistens som softice.

  9. Servér isen som softice eller frys den ned i 2-3 timer inden isen skal serveres.

Tips

Opbevares isen i fryseren i mere end 5 timer, bør den tages op og tø ½-1 times tid inden den skal serveres, da den ellers er meget hård !
Kan sagtens holde sig i fryseren i flere uger.

Tags , , , ,

9 kommentarer til “Cremet kokosis

  1. […] den absolut bedste kokossmag, og det er bl.a. den kokosmælk jeg altid bruger og anbefaler til min kokosis. Den har dog tildens til at skille i vand og kokosfedt, særligt hvis den står køligt. Vælger […]

  2. Hej.
    Hvorfor må maizenaen ikke koge? Det skal den da normalt Gøre nogen minuter, for at få den rå smag væk..

    1. Hej Nina.

      Ja, det er korrekt at man plejer at koge maizena op fx i varme retter og sovser. Det er dog ikke nødvendigt i denne, og jeg har aldrig oplevet en rå bismag fra maizenaen.
      Den eneste grund til, at vi her varmer kokosmælken op er for at sukkeret og maizenaen bliver opløst, så basen til isen får den rette konsistens.
      Det er samtidig med til at bevare flest muligt af de lækre aromastoffer fra kokosmælken.

      Jeg håber, det var svar nok på dit spørgsmål.
      De bedste hilsner

      Maria // Planteæderen

  3. Kan man bruge en foodprocessor hvis man ikke har en ismaskine? Ser mega lækkert ud 🙂

    1. Hej Heidi.

      Nej det kan du ikke. Ismaskinen sørger for, at isen er under konstant omrøring imens den fryses. Dette gør en foodprocessor desværre ikke.
      Hvis ikke du har mulighed for at låne en ismaskine, kan du prøve at stille isen direkte i fryseren. Den vil dog krystallisere en hel del, desværre. For det bedste resultat, skal du tage den ud af fryseren 1 gang i timen og røre/piske den op. Så undgår man de værste iskrystaller.

      God fornøjelse !
      Maria // Planteæderen

  4. Pretty nice post. Thank you so much!

  5. Må absolut prøves.
    Hvor er den bare fin din video!!!

    1. Tusind tak, hvor er du sød ^_^
      Fortæl mig endelig hvordan det gik !

  6. Det er simpelthen en fantastisk is, bedre end italiensk is 🙂
    og skøn video 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.