Cremet Bechamelsauce

Bechamelsauce

Denne veganske bechamelsauce er cremet, fyldig og fyldt med smag – præcis som vi kender den fra de klassiske middelhavsretter. Og så er den klar på ca. 10 minutter !

Brug den fx i en moussaka eller sammen med min “kødsovs” næste gang du laver lasagne !

Opskrift på vegansk bechamelsauce
Udskriv
Cremet Bechamelsauce (Vegansk)
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Tid i alt
15 min

Opskrift på en lækker og cremet middelhavs-inspireret bechamelsauce. Perfekt i lasagnen, moussakaen eller noget helt tredje !

Antal: 1 portion (ca. 500 ml)
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk, Italiensk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 1 dåse kokosmælk, (jeg brugte light)
  • 2 laurbærblade, tørrede
  • 1 spsk. maizena
  • 2 spsk. gærflager, (kan udelades)
  • ½ muskatnød, revet
  • Salt og peber
  • 2 mellemstore kartofler, udkogte*
Fremgangsmåde
  1. Ryst dåsen med kokosmælk grundigt. Hæld 1/4 af indholdet i en lille skål og resten i en lille gryde.

  2. Varm langsomt gryden op ved middelvarme og tilsæt laurbærblade.

  3. Tilsæt maizenaen til skålen med kokosmælk og rør indtil der ikke er nogle klumper. Hæld nu skålens indhold over i gryden og tilsæt gærflager, muskatnød, salt og peber.

  4. Varm grydens indhold op indtil det får en passende tyk konsistens. Smag evt. til med mere muskatnød, salt og peber.

  5. Blend de udkogte kartofler med en stavblender i en separat skål indtil du har en cremet kartoffelmos.

  6. Hæld kartoffelmosen i gryden og giv hele blandingen en tur med stavblenderen til du har en tyk, homogen bechamelsauce.

Tips

Lav bechamelsaucen dagen inden du skal bruge den, og stil den i køleskabet i en lufttæt beholder. Så når den at samle endnu mere smag og den er lige klar til at smide i lasagnen når du skal bruge den !

* Bechamelsaucen kan sagtens laves uden kartofler, men kartoflerne er med til at gøre det færdige resultat endnu mere fyldigt og autentisk.

Tags , , , ,

1 kommentar til “Cremet Bechamelsauce

  1. […] jo ikke nødvendigvis sundere. Jeg har derfor skiftet den fede, opbagte bechamelsauce ud med min cremede bechamelsauce der er baseret på kokosmælk og kartofler, og brugt linser istedet for oksekød. Alt dette […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

%d bloggers like this: