Boghvede salat med sød kartoffel

Boghvede salat

Boghvede salat

Her får du opskriften på denne lækre glutenfrie boghvede salat med bagt sød kartoffel, sprøde majs og sauteret spinat.
Perfekt som frokost eller aftensmåltid, til dig der undgår gluten eller som bare
vil have et simpelt men velsmagende og nærende måltid !

Boghvede-salat-med-sød-kartoffel

Jeg fik fornylig lavet en fødevareintolerancetest som viste, at jeg hverken tåler ris, hvede, havre og de fleste typer bønner og linser. En hver veganers drøm. *Suk*

Helsekost

Jeg måtte derfor i diverse helsekostforretninger for at finde glutenfrie alternativer, og faldt her over boghvede. Jeg har længe været interesseret i boghvede for dens mange gode egenskaber, men jeg har også pænt lagt den tilbage på hylden, fordi den simpelthen lå for langt uden for mit budget. Kiloprisen er det dobbelte af fx. økologisk ris – men når nu min mave kommer helt på skideren (undskyld sproget) af bl.a. ris, investerede jeg endelig lidt penge i denne omtalte lille nød (ja, det er faktisk en nød!)
Og når man nu køber et helt kilo for 35,- er det jo egentlig ikke så slemt endda.

Opskrift på boghvede salat med sød kartoffel
Udskriv
Boghvede salat med sød kartoffel
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Tid i alt
40 min

Farverig salat med boghvede, bagte søde kartofler, sprøde majs og sauteret spinat. Perfekt til frokosten eller aftensmaden.

Antal: 1 person
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 130 g boghvede
  • 1 sød kartoffel, ca. 2-300 g
  • 150 g majs
  • 200 g frossen spinat, helbladet
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ avocado
Toppings
  • Tahin
  • Sriracha
  • Salt og peber
  • Citronsaft
Fremgangsmåde
Boghveden
  1. Udblød boghveden i rigeligt vand natten over.

  2. Hæld boghveden i en si og skyl den grundigt under rindende vand til det meste "slim" er væk.

  3. Kog i 65 ml vand i ca. 5 minutter.

Sød kartoffel
  1. Rens kartoflen grundigt (skræl den evt.) og skær den i skiver på ½-1 cm.

  2. Fordel dem på en bageplade og bag i ovnen v. 200°C til de er møre og har fået lidt farve (ca. 20-30 minutter)

Spinat
  1. Hak løg og hvidløg og steg på en hed pande i lidt vand. Tilsæt spinaten og sautér. Smag til med sort peber.

Anretning
  1. Anret alle elementerne i en stor skål eller tallerken.

  2. Servér den kogte boghvede med lidt citronsaft, salt og peber og den søde kartoffel med tahin og sriracha.

Tags , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

%d bloggers like this: