Bløde og luftige græske fladbrød

Disse pande-grillede fladbrød er essentielle som tilbehør til sommerens grillaftener. Med deres bløde, luftige og seje indre, passer de perfekt til en græsk gyros eller som dyppelse til tzatziki, pesto eller hummus.

Fladbrødene er lavet på en gærdej tilsat en god olivenolie, som gør dem bløde og smidige. Med en køkkenmaskine (eller de bare næver), en smule forberedelsestid, tålmodighed og en tilberedningstid på under 5 minutter, har du det perfekte tilbehør til et væld af lækre retter.

Velbekomme.

Bløde og luftige græske fladbrød – instruks

Bløde og luftige fladbrød
Bløde og luftige fladbrød
Bløde og luftige fladbrød
Bløde og luftige fladbrød
Vegansk græsk tzatziki og fladbrød
bloede-og-luftige-fladbroed-1
bloede-og-luftige-fladbroed-2
Udskriv
Bløde og luftige græske fladbrød
Forb. tid
3 t
Tilb. tid
5 min
Tid i alt
3 t 5 min

"Disse grillede fladbrød går med deres bløde og luftige indre perfekt til en græsk gyros eller som dyppelse til tzatziki, pesto eller hummus."

Antal: 8 store brød
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
  • 3 dl lunkent vand*
  • 10 g gær
  • tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 500 g hvedemel**
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær, salt og sukker i vandet.

  2. Tilsæt melet (hold ca. 50g tilbage) og ælt dejen på maskine på lav hastighed indtil alt melet er vådt.

  3. Tilsæt olie og ælt dejen på høj hastighed indtil dejen slipper skålen, ca. 10-15 minutter. Tilsæt evt. den sidste rest mel, hvis dejen er for klæbrig. Du skal ende ud med en fast dej, der kun er en anelse klæbrig. Ikke våd !

  4. Lad dejen hæve tildækket et varmt sted til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.

  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8 stykker. Tril dem hurtigt til boller og lad dem hæve 30 minutter under et viskestykke.

  6. Tænd en grillpande (eller alm. tykbundet pande) op på høj varme. Drys bordpladen let med mel. Find en kagerulle frem og rul én bolle til et rundt fladbrød med en tykkelse på ca. ½ cm. Brug så lidt mel til udrulningen som muligt. Fladbrødene må godt klæbe let til bordpladen, så længe de ikke går i stykker når du løfter dem op. Bag fladbrødet indtil små luftbobler dækker overfladen, ca. 1 minut. Vend brødet og bag det yderligere 1 minut. 

    Imens fladbrødet bager, ruller du næste fladbrød ud så det er klar.

  7. Dæk de færdige fladbrød tæt med staniol, så de holder sig varme og fugtige. Det er vigtigt at dække det tæt, så dampen ikke slipper ud. Dampen er vigtig for, at fladbrødene holder sig bløde og dermed ikke tørrer ud.

Tips

* Erstat evt. lidt af vandet med noget vegansk yoghurt for et endnu lækrere resultat. Hvis du har tænkt dig at lave tzatziki til dine fladbrød, kan du fint bruge det afdryppede vand der er tilovers, efter du har drænet yoghurten. Spæd blot op med lidt ekstra lunkent vand til du når 3 dl væske i alt.

** Erstat evt. 150-200g af melet med fuldkornsmel. Du får stadig nogle dejligt bløde og luftige fladbrød ud af det. Bland fuldkornsmelet i, og lad det stå og trække 5 minutters tid. Tilsæt olivenolie og herefter 2/3 af hvedemelet og kør dejen på maskine. Du skal muligvis bruge lidt mindre hvedemel end normalt, da fuldkornet suger en del vand. Du skal ende ud med en fast dej der slipper skålen, men som stadig klæber en anelse når du rører ved den. 

Tags , ,

3 kommentarer til “Bløde og luftige græske fladbrød

  1. […] er det karameliserede auberginefyld serveret i bløde grillede fladbrød, ledsaget af sprøde ovnbagte fritter og en lækker cremet tzatziki, så du opnår den helt […]

  2. […] ikke mindre lækker af denne grund ! Nyd den som en spread på hjemmebagt brød, som en dip til græske fladbrød eller som del i en overdådig […]

  3. […] fx at servere den som tilbehør til fladbrød, ovnbagte fritter eller i en græsk […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.

%d bloggers like this: