Bananbrød uden tilsat sukker

Vegansk bananbrød

Her er endnu en opskrift du kan lave med overmodne bananer. Mangler du lidt sødt til kaffen eller til den lille sult midt på dagen? Så prøv disse små veganske bananbrød, som passer perfekt i madpakken – her i en udgave uden tilsat sukker og helt fri for olie. Eller lav ét stort bananbrød med karameliserede bananskiver på toppen.
Man skulle næsten tro det var løgn, så godt det smager.

Velbekomme.

Opskrift på vegansk og sukkerfrit bananbrød
Opskrift på vegansk bananbrød med karameliserede bananskiver

Opskrift på vegansk bananbrød med karameliserede bananskiver
Udskriv
Vegansk bananbrød (olie- og sukkerfri)
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
1 t
Tid i alt
1 t 20 min

Mangler du lidt sødt til kaffen eller til den lille sult midt på dagen? Så prøv dette bananbrød - helt uden tilsat sukker og fri for olie.

Antal: 8 små brød eller 1 stort
Ret: Snack
Forfatter: Maria - Planteæderen
Ingredienser
Våde ingredienser
  • 2 spsk hørfrø, knust
  • 5 spsk vand
  • 1 æble, mos
  • 2 bananer, modne, store
  • Evt. ½ Vaniljestang
Tørre ingredienser
  • 200 g havremel, glutenfri
  • 2 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk kardemomme, stødt
  • En håndfuld rosiner
  • Knivspids Salt
Fremgangsmåde
  1. Sæt ovnen på 175°C.

  2. Start med at blande hørfrø og vand i en lille skål og sæt til side.

  3. Rens æblet, tag evt. skrællen af, og skær det i tern. Kom ternene i en lille gryde og dæk bunden med vand. Flæk evt. en vaniljestang og tilsæt gryden. Kog op og lad simre indtil æbleternene er møre (ca. 15-20 minutter), og de let kan moses med en gaffel.

  4. Mos bananerne i en stor skål (jeg brugte frosne bananer som jeg tøede op i køleskabet natten over - det kan stærkt anbefales, da bananerne på denne måde bliver meget sødere samt afgiver mere væde, som gør det færdige produkt endnu bedre) og tilsæt æblemosen.

  5. Find nu den lille skål frem med hørfrøblandingen som nu gerne skulle være blevet til et "hørfrø-æg". Rør rundt i det med en ske (skulle gerne have konsistens som en æggehvide) og tilsæt til den store skål med banan og æble.

  6. Bland de tørre ingredienser i en seperat skål og tilsæt dem de våde ingredienser. Vend de tørre og våde ingredienser sammen, indtil det er en homogen masse - tilsæt eventuelt lidt vand, hvis den virker meget tør. Den skal hverken være for våd eller for tør. Dejen skal helst kunne "stå" selv og ikke løbe for meget.

  7. Fordel dejen i en mini brødform* med 8 huller smurt med lidt olie - alternativt kan en muffinform bruges. Dekorér med frisk banan og drys med kanel.

  8. Bages v. 175°C i 55-60 minutter. Stik i dem med en strikkepind for at sikre dig at der ikke hænger dej ved (det kan godt snyde lidt, da der er så meget frugt i dejen)

  9. Køl af i formen og derefter på en bagerist.

Tips

1. Man kan sagtens lave ét stort bananbrød istedet for mange små, som billedet du kan se ovenfor. Jeg har før bagt et helt bananbrød ved 200 grader i ca. 40 minutter.


2. Sødmen på brødet afhænger af modenheden på dine bananer. Brug så modne, leopardplettede bananer som overhovedet muligt.

 Bananbrød

Tags , , , , , ,

2 kommentarer til “Bananbrød uden tilsat sukker

  1. Super lækker og nem opskrift – med ingredienser man typisk altid har. Jeg ejer dog desværre ikke en kaffekværn til at knuse hørfrøene, så brugte FiberHusk og vand som mit “æg”. Jeg bagte ét brød i stedet for mange små, og synes at det minder lidt om ølkage bare mindre sød 🙂 Jeg blendede rosinerne i en foodprocessor da jeg ikke bryder mig om hele rosiner i bagværk. Bananer, æblemos og Husk-blanding kom også i blenderen så alle de våde ingredienser var blandet godt.

    1. Hvor er det dejligt du kunne lide opskriften og at du kunne ændre ingredienserne/metoden så den passede dig ^_^ Jeg har ikke selv prøvet at bage den som én kage men fedt at det virkede !
      Det er heller ikke rigtig ment som “kage” det er mere en slags sødt brød – hvis man er vant til at spise kage med massere af sukker i, så er det her ihvertfald ikke en kage. Men søder man kun sine ting med frugt i dagligdagen, burde de smage næsten som kage. Det gør de ihvertfald for mig ! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du 2 minutter? Så bedøm opskriften med stjerner fra 1-5. Husk samtidig at skrive en kommentar, da stjernerne ellers ikke vil blive registreret. På forhånd mange tak for hjælpen.